Novinky za uplynulý týždeň: zrecenzovali sme HomePod, navštívili viedenský Apple Store a viac…

Aj keď február je pre Apple zvyčajne tichým mesiacom, uplynulé dva týždne boli na našom webe pomerne rušné. A to nielen preto, že v zahraničí vyšiel reproduktor HomePod.

Okrem toho spoločnosť otvorila nový Apple Store, tentoraz v tesnej blízkosti Slovenska. Najbližšiu oficiálnu predajňu tak môžete nájsť v susednej Viedni. Detaily sa taktiež začali objavovať o viacerých pripravovaných produktoch a máme pre vás aj nejaké tie tipy na herné tituly.

HomePod a naše dojmy

Na najnovší produkt z dielne Applu sme sa krátko po jeho vydaní v zahraničí pozreli aj my na MacBlogu. Takto pred týždňom sme vám priniesli prvú recenziu tohto smart reproduktoru na Slovensku a v Čechách.

HomePod má svoje muchy a nie je ich málo, napriek tomu dokáže zaujať. Či je práve pre vás, sa dočítate v článku nižšie.

Recenzia: Apple HomePod

Reprák budeme naďalej testovať a tešiť sa môžete na ďalšie články, tipy a návody. Ak máte napríklad problémy s jeho aktiváciou, uistite sa, že máte nainštalovanú apku Hudba. Ak zas chcete vedieť, ako streamovať hudbu zo svojho Macu, prečítajte si náš návod.

Marža na HomePode je pre Apple prekvapivo nízka. Z predajnej sumy 350 dolárov stoja odhadovaných 216 dolárov len jeho samotné komponenty.

Ak sa chcete pozrieť ako vyzerajú, páčiť sa vám bude detailný teardown od expertov z iFixIt. Dostal najhoršiu možnú známku opraviteľnosti – 1/10.

Zdroj: iFixIt

Konkurenta pripravuje údajne už aj Spotify. Začína sa hovoriť o prvom hardvérovom produkte z ich dielne.

V neposlednom rade, ako každý nový Apple produkt, aj HomePod má svoj “gate”. Kontroverziu tentoraz spôsobujú biele kruhy, ktoré môže reprák zanechať na vašom nábytku. Spôsobené sú chemickou reakciou medzi silikónovým stojanom a lakovaným drevom.

homepod kruhy
S HomePodom pozor na drevený nábytok. Zdroj. Wirecutter

Apple túto skutočnosť potvrdil a zákazníkom hovorí, aby s ňou rátali. Biele škvrny by sa mali dať pomerne ľahko odstrániť. Rovnaký problém má údajne aj konkurent Sonos. Podľa dizajnových expertov ide o nedostatok testovania pri vývoji, no vada by sa mala dať ľahko vyriešiť.

Apple Store na Kärntner Straße

Minulú sobotu Apple otvoril brány svojho prvého obchodu v Rakúsku. Zároveň ide pre našinca o najbližšie lokalizovanú oficiálnu predajňu Applu. Nachádza sa na Kärntner Straße vo Viedni a boli sme prítomní na jej otváracej ceremónii.

Dojmy z čerstvo nových priestorov spolu s galériou si môžete pozrieť v našom článku.

Navštívili sme nový Apple Store vo Viedni

Apple Store Viedeň
Zdroj: Apple

Nový hardvér už v marci?

Nový rok so sebou prináša nové produkty a tých by sme sa mohli dočkať už naozaj čoskoro. Nepôjde však asi o žiadne terno. Apple si zaregistroval nové modely iPadov – okrem Pro verzii očakávame aj ešte lacnejší 9,7″ model.

Naďalej sa hovorí aj o iPhone SE 2. Podľa najnovších správ by mohol ponúknuť mierne väčší displej, rýchlejšie črevá a bezdrôtové nabíjanie. Možno na júnovej WWDC?

Už čoskoro by sme mohli vidieť aj sľubovanú nabíjaciu podložku AirPower od Applu.

Nabíjacia podložka AirPower by mohla vyjsť už budúci mesiac

K nej však bude treba AirPody s novým nabíjacím púzdrom. Slúchadlá by okrem toho mali tento rok dostať podporu funkcie Hey Siri a hovorí sa už aj o tretej generácii s vodotesným dizajnom.

A AirPods už zrejme nebudú jediným prenosným audio produktom od Applu. Spoločnosť údajne maká na väčších slúchadlách okolo uší, ktoré vydá pod vlastnou značkou. Nebojte sa, nebude to Beats.

Väčší iPhone X a nové systémy

Na internet unikajú zábery na displej väčšieho iPhonu X (Plus?).

Ten by mohol ponúknuť 6,5″ displej s rozlíšením 1242 x 2688 a zlatú farebnú variantu. Hovorí sa aj o podpore Dual SIM.

Všetky tri nové iPhony by podľa Barclays mohli disponovať menším Face ID modulom.

iphone x a iphone x plus
Takto by mohli vyzerať dva nové prémiové iPhony. Doplní ich lacnejší LCD model. Zdroj: iDropNews

Apple vydal malú opravu pre všetky svoje systémy. Rieši bizarnú chybu s padajúcou apkou Správy, ktorú spôsobujú znaky z indického jazyka Telugčina.

V poslednej bete iOS 11.3 bola medzitým odstránená podpora pre AirPlay 2. Žeby sa táto funkcia pre HomePod opäť ďalej odkladala?

macOS High Sierra má ďalšiu chybu. Tentoraz s APFS formátovaním virtuálnych diskov.

Bugov by sa Apple mohol zbaviť v novom systéme iOS 12. Ten by mal klásť dôraz na stabilitu, nie nové funkcie.

Apple s vývojom iOS 12 spomaľuje, sústrediť sa chce na kvalitu

Predstavený bude na konferencii WWDC. Tá by sa teoreticky mohla konať už 4. júna.

Najinovatívnejšia spoločnosť na svete

iPhone sa v minulom štvrťroku zaslúžil o viac než polovicu všetkých príjmov na trhu so smartfónmi.

To určite robí radosť Timovi Cookovi, ktorý má však priority niekde inde. V rozhovore pre Fast Company sa nechal počuť, že spoločnosť sa stále sústreďuje na zákazníkov a produkty, nie na očakávania Wall Street.

Išlo o reakciu na titul najinovatívnejšej spoločnosti, ktorý Apple od rovnakého webu získal deň predtým.

Zdroj: Fast Company

Nad Apple Parkom minulý týždeň havaroval dron. Pristál na solárnych paneloch na streche hlavnej budovy.

Steve Jobs by tento víkend oslávil svoje 63. narodeniny.

Apple Watch Series 3 si v Amerike už môžete kúpiť aj ako refurbished (repasovaný) model.

Podľa serveru Reuters spoločnosť Intel americkej vláde nepovedala o zraniteľnostiach Meltdown a Spectre, až pokým sa nedostali na verejnosť.

Študenti pozor

Študentské predplatné pre Apple Music je konečne dostupné aj na Slovensku. Návod na to, ako ho spojazdniť, vám prinesieme už čoskoro.™

Na Apple Music taktiež môžeme čoskoro očakávať aj druhú sériu Carpool Karaoke: The Series.

Ak ste kvôli malému počtu screenshotov na App Store nemohli spávať, nebojte sa. Apple už vývojárom umožňuje nahrať až desať obázkov z aplikácie.

Apple by bol veľmi rád, ak by ste svoj fotoaparát/iPhone využívali naplno. Jeho “skryté” možnosti ukazuje v sérii nových videí. Okrem toho natočil aj podarené video o Portrait móde na iPhone X.

https://www.youtube.com/watch?v=ejbppmWYqPc

Ak by ste chceli jablko nosiť okrem vrecka aj na svojej šiltovke, možno sa čoskoro dočkáte. Apple si patentoval dúhové logo určené na pokrývky hlavy.

Platby mobilom a čo si zahrať na Macu

Google spustil svoju službu Google Pay aj na Slovensku a predbieha tak Apple. Vaši kamaráti s Androidom v obchodoch zaplatia mobilom omnoho skôr ako vy.

Apple Pay pre Slovensko je stále v nedohľadne. Službu však používa vyše šestina aktívnych iPhonov a veľkého rozšírenia by sa mala dočkať v najbližších troch až piatich rokoch.

Twitter končí s podporou svojej macOS aplikácie. Prejsť budete musieť na 3rd-party riešenia. Napríklad Twitterific pri tejto príležitosti pekne zlacnel.

1Password prináša užitočnú funkciu na overenie, či bolo niektoré z vašich hesiel leaknuté na internet. No zatiaľ je dostupná len vo webovej verzii a potrebovať budete platený účet.

Update na verziu 3.4 dostáva aj to-do manažér Things 3.

Editor fotiek Affinity Pro pre iPad zas dostal update zlepšujúci podporu RAW súborov + ďalšie funkcie. Do 8. marca si navyše budete môcť bezplatne stiahnuť tri balíčky s dodatočnými štetcami a filtrami.

Pokračovanie krásnej snowboardovej arkády Alto’s Adventure je už dostupné pre iOS. Alto’s Odyssey vymieňa snežné pláne za piesok a pridáva nové herné detaily. Nájdete ho na App Store za 5,49 eur.

A ak si chcete niečo zahrať skôr na vašom Macu, hoďte očkom po našom zozname odporúčaných hier pre rok 2018.

Tipy pre hry na Mac v roku 2018

UložiťUložiťUložiťUložiť

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.