Apple získal titul najinovatívnejšej spoločnosti na svete

Spoločnosť Fast Company včera zverejnila svoj každoročný rebríček Top 50 najinovatívnejších spoločností vo svete. Tento rok sa Apple umiestnil na prvej priečke vďaka svojmu “doručeniu budúcnosti už dnes”. 

Apple bol vybraný za svoj impozantný zoznam úspechov v roku 2017, medzi ktoré patrí aj iPhone X, Apple Watch Series 3, ARKit a jeho jedinečné zameranie na integráciu hardvéru a softvéru, ktoré ho odlišuje od svojich konkurentov. Apple navrhuje svoje vlastné čipy, ktoré sú optimalizované pre vlastné operačné systémy (iOS, macOS, watchOS, atď.), čo má za následok výkon, ktorý bez problémov predbehne konkurenciu.

Ale kreativita je viac ako len povrchová. Prístup spoločnosti Apple k hardvérovému a softvérovému inžinierstvu, ktorý vytvára svoje vlastné skúsenosti, nikdy nebol ambicióznejší. Ostatní výrobcovia telefónov a tabletov kupujú rovnaké čipy ako ich konkurenti. Spoločnosť Apple naopak navrhuje svoje vlastné čipy. Takže iPhone obsahuje špeciálne navrhnutý procesor, ktorý je optimalizovaný pre operačný systém Apple, aplikácie, displej, fotoaparát a dotykový snímač. Spoločnosť sa tak dobre rozvinula v dizajne čipov, že A10 Fusion vo vnútri iPhone 7 ďaleko predbieha konkurenčné procesory v nezávislých rýchlostných kritériách.

Spoločnosť Apple sa zaradila do zoznamu tiež tým, že sa zameriava na pokrok v oblasti umelej inteligencie založenej na ochrane súkromia, rastúcej zábavy a práce na zlepšení zdravotnej starostlivosti s CareKit a ResearchKit. Jeho úspechy ho posunuli o tri miesta z minulého roka, kedy bol v roku 2017 zaradený na číslo štyri v rebríčku najcennejších spoločností.

Spoločnosť Fast Company tvrdí, že na vytvorenie týchto rebríčkov využíva viac ako tri desiatky redaktorov, reportérov a prispievateľov, ktorí skúmajú tisíce spoločností,  identifikujú najvýznamnejšie inovácie roka a sledujú ich vplyv na podniky, priemysel a väčšiu kultúru. Medzi ďalšie spoločnosti, ktoré zaradili do zoznamu TOP 10 patria Netflix, Square, Tencent, Amazon, Patagonia, CVS Health, Washington Post, Spotify a NBA.

Okrem hlavného zoznamu spoločnosť Fast Company publikuje rozpis inovatívnych firiem podľa sektorov. Apple bol taktiež zaradený na zoznam v kategórii “Consumer Electronics”, pričom predbehol spoločnosti ako Amazon, Nintendo a Sony.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.