Recenzia: MagSafe powerbanka CubeNest S1B0

Externé PowerBanky sú dnes už samozrejmosťou. Obvykle však potrebujú aj kábel – či už Lightning, microUSB alebo USB-C. Novinka od Cubenest túto slabinu rieši bezdrôtovo. V recenzii sme sa na tento powerbank pozreli podrobnejšie.

Bez káblu aj s ním

Moderné smartfóny disponujú množstvom funkcií, ponúkajú multimediálnu zábavu a komunikáciu na sociálnych sieťach, no práve preto nevydržia v priemere viac ako dva dni. Pomocou môže byť powerbank. Dnes sa preto pozrieme na produkt od CubeNest, ktorého zaujímavým rysom je už vyššie spomínané bezdrôtové rozhranie.

CubeNest totiž vyriešil problém s káblom formou Wireless nabíjania. Zariadenie stačí pomocou veľmi silného magnetu priložiť na zadnú stranu zariadenia (podporované je zariadenie s Qi Wireless Charging štandardom) a CubeNest začne smartfón nabíjať.

Výhodou bezdrôtovej nabíjačky CubeNest je magnet, ktorý sa skutočne „prilepí“ k zariadeniu aj cez ochranný kryt (nesmie byť ale veľmi hrubý). Powerbank však nie je výlučne wireless. CubeNest stále myslel aj na kábel a preto má táto powerbanka aj USB-C port, pomocou ktorého sa nabíja a dokáže nabíjať dve zariadenia súčasne. Tým, že podporuje štandard Qi, dokáže okrem iPhonu nabíjať napríklad aj AirPody – a to aj súčasne. Pre milovníkov MagSafe je skvelou správou, že CubeNest Wireless PowerBank podporuje MagSafe technológiu od Apple.

Balenie

Balenie je veľmi minimalistické. V tenkej krabici, na ktorej sa nachádza názov zariadenia s vizualizáciou produktu, nájdeme základné informácie ako je kapacia, hlavné funkcie a výhody, ako sme spomenuli vyššie v článku. Na spodnej strane nás zaujalo, že zariadenie je vyrábané v piatich farebných vyhotoveniach, ktorými sú sivá, strieborná, zlatá, ružová a modrá. Na hliníkovom tele zariadenia vyzerá farba veľmi dobre. Nami recenzovaný kus bol sivej farby a musíme uznať, že aj keď sa jedná o základnú farbu, na zariadení pôsobila štýlovo.

Prvé dojmy

Pri otváraní krabice sme čakali presne to, čo je na obrázku balenia. Malá, nenápadná „krabička“ s USB-C vstupom/výstupom, tlačidlom na zapnutie a indikátorom nabitia. Na zadnej strane, teda tej, čo sa prikladá na smartfón je znak Wireless nabíjania a zhrnuté technické špecifikácie zariadenia.  Keď sme v redakcii powerbanku chytili do ruky, cítili sme, že vnútri určite niečo je. Powerbanka však vzhľadom na svoje rozmery a výkon nie je vôbec ťažká. To, že sa CubeNest drží svojho minimalizmu a pekného dizajnu (podobne ako Apple) je nie len vidieť, ale aj cítiť. Podľa váhy powerbanky v ruke usudzujeme, že CubeNest pri vývoji šetril miesto a využil každý jeden milimeter vnútri zariadenia. Áno, vieme, že vnútri zariadenia je toho omnoho menej ako v iPhone, ale aj tak to pôsobí veľmi dobre.

Nabíjanie

Powerbanka v sebe ukrýva solídnych 5000 mAh, ktoré na jedno-dve nabitia vydržia. Redakčný iPhone 13 Pro Max sme dokázali nabiť 2x z 16% zostávajúcej batérie. Zariadenie stačí priložiť na zadnú stranu zariadenia (možno tak 2 sekundy hľadať, kde je magnet) a nabíjanie sa začne. Samotná powerbanka sa z 0% nabíja približne tri hodiny, plus mínus zopár minút. Nič strašné. Nie je to síce „supercharging“, ako má istá nemenovaná automobilka, ale určite je to rýchlo.

 

Technické špecifikácie
Kapacita akumulátora: 5000 mAh
Výstupný výkon: 15 W (wireless) / 18 W (USB-C konektor)
Vstupný výkon: 5V/3A, 9V/12A, 12V/1,5A
Kompatibilita s: iPhone 14/13/12, iPhone 14/13/12 Pro, iPhone 13/12 mini, AirPods (2. gen.), AirPods Pro a iné zariadenia, ktoré podporujú Qi štandard.

Cena a dostupnosť

Zariadenie je možné zakúpiť priamo na stránkach výrobcu, kde všetky farebné prevedenia, ktoré sme uviedli vyššie v recenzii, sú skladom s dodaním do 5 pracovných dní. Cena za CubeNest Magnetic Wireless PowerBank je tiež prijateľná a podľa nášho názoru sa oplatí do posledného centu. Cenovka bola pre všetky farebné varianty stanovená na 34,99€ s DPH. Viac informácií, prípadne možnosť objednať, nájdete na tomto webovom odkaze.

Záver

CubeNest Magnetic Wireless PowerBank určite nie je v žiadnom ohľade krokom späť. Predsa len – všetci sa snažíme byť „wireless“. Vtedy príde vhod šikovná škatuľka, ktorá dokáže bez použitia kábla nabiť zariadenie a to tak, že sa magneticky pripojí a využíva bezdrôtové nabíjanie. Ak je človek na cestách, je jasné, že magnet fyzickú záťaž (resp. otrasy) nevydrží a odpojí sa. Stále je tu ale USB-C port, ktorý problém (aj s použitím kábla s USB-C koncovkou) vyrieši.

Čo by sme radi vyzdvihli, je funkcia, ktorá umožňuje nabíjať dve zariadenia naraz, pretože počas nabíjania môže byť v prevádzke port ale aj wireless nabíjanie. Takže iPhone a AirPods (podporované modely) nie je problém nabíjať súčasne.  Čo sa týka rozmerov a vyhotovenia zariadenia, nemáme čo vytknúť. Zariadenie je z hliníka (má k dispozícií viacero farebných vyhotovení). Je kompaktné a skladné, takže sa zmestí takmer kdekoľvek a vôbec nevyzerá neesteticky. Problém s „držaním“ powerbanky na smartfóne, ako sme vyššie v článku spomenuli, by mohla vyriešiť technológia MagSafe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *