Dropbox vstupuje na burzu

Cloudová služba Dropbox si prechádza ďalším míľnikom. Po rokoch vylepšovania svojich služieb firma, ktorá prevádzkuje cloudové riešenie obľúbené predovšetkým u firemných zákazníkov, vstupuje na burzu.

Stáva sa tak 11 rokov po založení služby, odkedy si získala viac ako 500 miliónov aktívnych užívateľov. Toto číslo korešponduje aj s čiastkou, s ktorou vstupuje Dropbox na trh – 500 miliónov dolárov. Podľa firmy je však toto číslo len dočasný údaj a do vstupu firmy na burzu sa môže ešte zvýšiť. Za minulý rok spoločnosť vykázala 1,11 miliardy dolárov v tržbách, čo predstavuje 31% nárast oproti roku 2016. Súčasne však Dropbox v roku 2017 vykázal čistú stratu 111,7 milióna dolárov. Je to však oveľa lepšie, než straty v predošlých rokoch – $210 miliónov (2016) a $326 miliónov (2015).

Čo sa vstupu na burzu týka, Dropbox chce budúce vklady investorov využiť na budovanie partnerstiev s tretími stranami, čo by mohlo pre firmu znamenať viac užívateľov platiacich za prémiové funkcie cloudu. Súčasne tiež firma očakáva, že by sa hodnota firmy mohla zvýšiť na 10 miliárd dolárov.

Dropbox

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.