Porovnanie: Apple Watch Series 8 vs. Series 7

Apple Watch Series 8
Úplne prvým produktom, ktorý dnes Apple predstavil, je nová generácia smart hodiniek pomenovaná Apple Watch Series 8.

Pri jej ohlásení sa kalifornský gigant zameral predovšetkým na nové funkcie, pritom vôbec nespomínal vylepšenia týkajúce sa hardvéru či displeja. Z informácií dostupných priamo na webe spoločnosti Apple sa pritom zdá, že na to bol dôvod. Nová generácia hodiniek disponuje čipom S8 SiP. Tento modul tvorí kombinácia troch čipov vrátane W3 bezdrôtového čipu, U1 ultra-wideband čipu a 64-bitový, dvojjadrový procesor.

V jeho prípade Apple uvádza o 20% vyšší výkon oproti predošlej generácii. V sprievodnej poznámke pod čiarou je však uvedená poznámka, že rozdiel bol zaznamenaný už v auguste 2021, a testovanie prebiehalo na predprodukčnej verzii Apple Watch Series 7 spolu s prvou generáciou Apple Watch SE. Hoci môže ísť o chybu zo strany Applu, skutočnosť, že spoločnosť vôbec nespomínala zvýšenie výkonu nasvedčuje, že sa jedná o rovnaký čip, aký sme našli už v predošlých dvoch generáciách (Series 7, Series 6).

Táto skutočnosť však môže tešiť majiteľov ostatných dvoch generácií hodiniek. Zachovanie výkonu môže byť totiž do budúcna znakom dlhšej softvérovej podpory. Pre zaujímavosť, Apple Watch Series 3 boli doposiaľ najdlhšie podporovaným modelom – od watchOS 4 až po watchOS 8. Najnovšia generácia sa tiež pýši 32GB vstavaným úložiskom, ktoré je totožné s kapacitou Series 5 a novších.

Apple Watch Series 8

Apple avizuje vyššiu odolnosť proti prachu, kde Apple Watch Series 8 sú prvé s certifikáciou IP6X. To isté platí aj o modeli Apple Watch Ultra, lacnejší model Watch SE 2. generácie však tento certifikát nemá. Rovnako exkluzívny je aj teplomer, ktorý slúži pri vylepšenom sledovaní menštruačného cyklu.

Finálnou novinkou, ktorou sa Watch 8 líšia od starších, je detekcia autonehody. Kvôli nej majú hodinky nový high-G akcelerometer a gyroskop s vysokým dynamickým rozsahom.

Čo sa týka prevedení, Apple prestal vyrábať Edition model, titanové telo je tak po novom výsadou modelu Ultra. Čo sa týka farebných prevedení, tu došlo k redukcii. Hliníkový model siedmej série sa dal zaobstarať v Midnight, Starlight, modrej, zelenej a Product(RED) červenej verzii. Oproti tomu ôsma séria ponúka iba štyri farby Midnight, Starlight, striebornú a Product(RED) červenú.

Apple Watch Series 8

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.