Tipy pre hry na Mac v roku 2018

Všetci majú prácu, v televízií nejde nič zaujímavé a na sociálnych sieťach je “mŕtvo”. Otočíte sa na svoj Mac a premýšľate, čo by ste si mohli zahrať. No niektoré hry už máte dokončené a na tie zvyšné nemáte náladu. A tu prichádzame my a prinášame vám článok s hernými titulmi, ktoré by vás mohli zaujímať. 

Vývojári hier vypúšťajú na macOS jeden titul za druhým ako ešte nikdy predtým. Mení sa aj dlho zabehnutá myšlienka, že najväčšie herné tituly si zahráte iba na Windowse. Po minulé roky nám herní vývojári prinášali rôzne hry od tých horších až po tie najlepšie tituly na Mac. Poďme si zopár z tých lepších predstaviť.

Yooka-Laylee

Pamätáte si na Banjo-Kazooie? Bola to jedna z najlepších platformových hier pre N64 a pokiaľ si chcete zahrať niečo na tento štýl, tak Yooka-Laylee je dokonca od tých istých vývojárov a prináša mnoho hodín dobrej zábavy.

Herné prostredie je veľmi podobné, preto si mnohí myslia, že Yooka-Laylle je duchovným pokračovateľom Banjo-Kazooie. Ovládate dve postavy z pohľadu tretej osoby. Práve tieto postavy musia spolupracovať, aby objavovali otvorený svet, riešili hlavolamy a ničili svojich nepriateľov. Yoka-Laylee vyzerá úplne famózne a je to zábava hrať. Ak ste fanúšikom platformových hier a ešte ste túto hru nehrali, šup šup na Steam.

Hitman

Ak je ľstivosť vašou prednosťou, zamilujete si hranie za najlepšieho vraha na svete. V hre Hitman je vaším hlavným cieľom využiť svoje geneticky vylepšené schopnosti na elimináciu cieľov tou najefektívnejšou cestou.

Vyzbrojený budete výbušninami, mečmi a širokým spektrom zbraní. Zakryte vašu krvavú prácu aby vyzerala ako nehoda, prípadne svoj cieľ „nenápadne“ vyhoďte do povetria. Spravte to akokoľvek chcete, kým nevyprší čas na daný kontrakt.

Pokiaľ máte záujem o akciu, prestrelky, chcete využiť vaše sledovacie a zabijácke schopnosti, hra Hitman sa vám zaručene bude páčiť.

Tannenberg

Zdá sa, že klasické hry s tematikou vojny za posledné roky opäť ožívajú. Pre používateľov macOS je bohužiaľ dostupných iba zopár titulov. Našťastie Tannenberg je jedným z nich a pokiaľ máte záujem o online FPS (first person shooter) akciu, Tannenberg vás určite nesklame.

Hra Tannenberg vás vezme do roku 1914 na východný front do boja medzi Ruskom a Nemeckom. Budete sa podieľať na intenzívnych online súbojoch, kde sa budete snažiť získať dominanciu medzi 64 hráčmi. Krásne rozľahlé a do detailu prepracované mapy vám nedajú možno ani dýchať. Keď sa vynadívate na prepracovaný svet roku 1914, čakajú vás do detailu prepracované zbrane, ktoré musíte ovládať. A samozrejme hodiny zábavy.

Tacoma

Hra Tacoma sa radí medzi tie lepšie sci-fi adventúry. Pochádza od tvorcov Gone Home a jej príbeh vás zasadí na high-tech vesmírnu stanicu v roku 2088, kde bude vašou hlavnou úlohou získať procesor pre umelú inteligenciu lode.

Práve vďaka umelej inteligencii zistíte, čo sa stalo na stanici, keď bola ešte obývaná. Budete sledovať a analyzovať rozhovory a akcie predchádzajúcej posádky a dokonca sledovať, aké aktivity vykonávali počas svojho bežného dňa.

„Po ceste“ budete zbierať dáta, aby ste sa posunuli v príbehu a dosiahli svoj ciel. Príbeh tejto hry vás úplne pohltí a vy prídete na to, že táto hra nie je až tak triviálna ako sa na začiatku, alebo pri čítaní o nej zdá. Jedná sa o fascinujúcu a pohlcujúcu adventúru, ktorá vyzerá na Macu naozaj skvelo.

BioShock: Remastered

A máme tu klasiku. Áno budeme o nej písať, pretože sa jedná asi o jednu z najlepších hier, ktoré nie len na Mac, ale vôbec celkovo vyšli. A áno, BioShock je už nejaký čas vonku. Ale je to jedna z tých hier, ktoré budete chcieť hrať zas a zas.

No tentokrát verzia Remastered prináša úžasnú 4K grafiku a vyšší frame rate. Takže, aj keď je hra už desať rokov vonku, vyššie uvedené novinky (a nie len tie) sú dostatočným dôvodom ponoriť sa do skvelého príbehu BioShocku znova.

Hráčske rozhranie sa vôbec nezmenilo (je stále také dobré ako pri vydaní). Budete odhaľovať ten istý príbeh s tými istými zbraňami. Ale tento krát to bude vyzerať naozaj dobre.

Fortnite

Rok 2017 a už aj 2018 sú roky, kedy sa takmer všetci stali závislými na battle royale hrách. Prípady ako H1Z1 alebo Player Unknown’s Battlegrounds výrazne pomohli tomuto „hype-u“. I keď ho môžeme v tomto prípade považovať za mierneho oneskorenca, Fortnite priniesol do battle royale niekoľko zaujímavých noviniek.

Fortnite zozbiera 100 hráčov a pošle ich na rovnakú mapu s jedinou úlohou. Byť posledným a jediným, kto prežije. Začínate s ničím, čo znamená, že najprv musíte hľadať výbavu, zbrane a ďalšie zdroje, aby ste mohli konfrontovať ostatných hráčov (a dúfať, že sa dostanete až do konca).

Mapa sa bude postupne zmenšovať a hráči budú neustále silnejší, nakoľko počas hrania nájdu rôznu výbavu a zbrane. Vzdušné posily sem tam zhodia aj zopár vzácnych vecí, ktoré môžu znamenať rozdiel medzi životom a smrťou. Dobrou správou je, že na všetko nemusíte byť sami. Hra podporuje aj tímové módy, či už dvoch alebo štyroch hráčov. Musíme pripomenúť, že Fortnite je zatiaľ jediná veľká battle royale hra dostupná pre macOS. Ale máme aj dobrú správu, pretože Fortnite je free-to-play.

Old Man’s Journey

Old Man’s Journey je puzzle adventúra, ktorá krásnym spôsobom prerozpráva príbeh „života, straty, znovuobjavenia a nádeje“. Budete viesť starého chlapa jeho cestou a tak postupne odhaľovať jeho spomienky.

Pracujte so zaujímavým, ručne kresleným prostredím a riešte puzzle, aby ste v príbehu pokročili. Užite si originálny soundtrack a dychberúci príbeh, ktorý sa bude postupom času sťažovať a možno nenechá vaše oči suché. Old Man’s Journey je potešením od začiatku do konca.

Emily is Away Too

Príbeh tejto hry sa odohráva na internete včerajška. Budete používať retro chatovacie aplikácie, sociálne siete a stránky, keďže sa dostanete do úlohy staršieho žiaka strednej školy, ktorý bude so svojimi najlepšími priateľmi onedlho končiť.

Hra má niekoľko koncov a rozhodnutia, ktoré spravíte ovplyvnia, ako sa hra skončí. Ak ste rád používali AOL Instant Messenger alebo Netscape, určite si k tejto hre nájdete veľmi rýchlo cestu.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť