Bill Gates: “Apple by mal povoliť FBI prístup ku iPhonu.”

Krátko po tom, čo FBI nariadilo spoločnosti Apple aby získalo údaje z iPhonu San Bernardínského strelca zaujala spoločnosť Apple stanovisko, v ktorom tvrdí, že bude požiadavke oponovať. Apple taktiež vyzval k podpore ostatné technologické korporácie ako Facebook, Twitter, Google a Microsoft. V najnovšom rozhovore pre Financial Times, zakladateľ spoločnosti Microsoft Bill Gates dal najavo podporu požiadavky FBI.

fbi-vs-apple

Pokým CEO spoločnosti Apple Tim Cook tvrdí, že odomknutím jedného zariadenia vystaví nebezpečiu ďalšie zariadenia, Bill Gates hovorí, že sa nič také nestane. Taktiež tvrdí, že Apple má prístup k dátam na spomínanom iPhone, ale nedovolí k nim pristupovať. Gates tento prípad porovnáva ku príkladu, kedy banka alebo telekomunikačná spoločnosť zamietne prístup k záznamom určitej osoby.

Apple-Vs.-the-FBI-The-War-on-Privacy-622x415

Bill Gates sa na druhej strane obránil tým, že podotkol slovo pravidlo. Hovorí, že vláda by mala mať prístup k určitým dátam ale taktiež by mali existovať pravidlá, ktoré by limitovali aký prístup dostanú. FBI potvrdilo, že spolupracovalo s autoritami v San Bernardine aby spoločne resetovali heslo iCloudu na iPhone. Apple vydalo prehlásenie, že ak by sa FBI nepokúšalo zmeniť heslo na iCloude, tak by sa k informáciám dalo pristúpiť bez nutnosti akejkoľvek aktualizácie.

tim-cook

FBI žiada od spoločnosti Apple verziu iOS, ktorá by odstránila možnosť vytvorenia hesla na ochranu, časové limity uzamknutia, vymazanie dát z iPhonu a taktiež ďalších nástrojov, ktoré chránia zariadenie pred zneužitím. Apple poznamenalo, že ak takéto niečo vytvoria, spôsobí to otvorenie mnohých dier v systéme, ktoré by mohli využiť nežiadané osoby.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.