Video poukazujúce na výhody dvojitej šošovky kamery

Na svetovom mobilnom kongrese s názvom CNET, bol od spoločnosti Corephotonics prezentovaný projekt dvojitej kamerovej šošovky, ktorý sa náhodne podobal projektu spoločnosti Apple, ktorá odkúpila LinX technológiu, taktiež technológiu s dvojitými šošvkami kamery. Vo videu je vidieť technológia dvojitej šošovky kamery v akcii, ktorá ukazuje ako by mohla táto technológia fungovať na ešte nepredstavenom iPhone 7 alebo iPhone 7 Plus. Ako ste sa mohli dočítať v našich predošlých článkoch, nový iPhone 7 alebo 7 Plus by mal obsahovať kameru s dvojitou šošovkou.

iPhone-7-Kamera-658x370-ce90aa99d9c2f2ab

Technológia využíva softvér, ktorý použije fotografie z dvoch kamerových šošoviek a spojí ich tak, aby vytvoril detailnejšiu fotografiu. V roku 2014, spoločnosť Corephotonics bola schopná použiť technológiu, ktorá ponúkala trojnásobný optický zoom (priblíženie) s veľkým dôrazom na detail pri zoome a dnes je schopná až päťnásobku.

corephotonicsdemopic

Video poukazuje na to, ako je technológia spoločnosti Corephotonics schopná zachytiť kvalitnú fotografiu, pričom pri priblížení sa fotografia nezačne rozmazávať. Taktiež je vo videu vidieť, ako sa porovnávajú priblíženia fotografií fotených s kamerou s jednou šošovkou a kamerou s dvoma. CNET poznamenal, že pri tomto testovaní použili iPhone 6s Plus a technológiu Corephotonics a na ich prekvapenie, bol rozdiel veľmi malý. Ale napriek malému rozdielu, bolo vidieť, že technológia Corephotonics je o čosi detailnejšia.

 

Video nájdete tu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.