Apple predstaví Beats Solo 4 a niekoľko nových modelov AirPods

Beats Solo 4
Rok 2024 bude rokom, kedy sa dočkáme nových slúchadiel. Apple má totiž v pláne uviesť na trh hneď niekoľko noviniek, a to ako v sériách AirPods, tak Beats.

Je pritom možné, že Beats Solo 4 budú prvou novinkou, ktorej sa dočkáme. Že sa ich vydanie blíži, dosvedčuje fakt, že zmienky o vynovenej verzii sa ukrývajú v systéme iOS 17.4, vrátane produktových fotografií. Evidentne, pokiaľ nedôjde k zmene, by sme sa mali dočkať troch verzií a to tmavej, modrej a ružovej. Vizuál si pritom zachovávajú tradičný pre túto značku a pre túto produktovú líniu. Očakávať môžeme lepší zvuk a viaceré veci naznačujú, že obdržia podporu pre Spatial Audio.

Okrem toho budú slúchadlá disponovať dlhšou, 50-hodinovou výdržou batérie a USB-C konektorom určeným ako na nabíjanie, tak na prehrávanie bezstratového zvuku vo vysokej kvalite. Naďalej však budú ponúkať aj 3,5mm jack. Nabíjanie bude vylepšené, obohatené o podporu Fast Fuel, kde 10 minút nabíjania stačí na 5 hodín prehrávania hudby. Ponúknu tiež službu Find My na iOS, po bezdrôtovej stránke pre zmenu Bluetooth 5.3 a párovanie jedným tlačidlom so zariadeniami so systémom Android. Cena slúchadiel bude 200 dolárov.

Ďalšie novinky sa týkajú produktovej línie AirPods. Tu môžeme očakávať dve novinky, aspoň podľa slov analytika Jeffa Pu z Haitong International Securities. Tvrdí, že Foxconn začne vo štvrtom štvrťroku 2024 vyrábať novú generáciu lacnejších slúchadiel AirPods v Indii. Nie je zatiaľ jasné, ako sa budú tieto slúchadlá volať, a či pôjde o naozaj výrazne lacnejší model v porovnaní s teraz dostupnými. Svoje o tom povedal aj novinár Mark Gurman v článku pre Bloomberg.

Model, ktorý môžeme pre potreby tohto článku označiť ako AirPods SE, by sa mal vyznačovať vylepšeným dizajnom, puzdrom s USB-C konektorom, ale aj lepšou výdržou batérie. Takisto by sme sa podľa neho mali dočkať vydania vylepšeného modelu strednej triedy (Pro?) s podporou ANC a reproduktorčekom pre funkciu Find My.

Jeff Pu pre zmenu vraví, že sa koncom roka dočkáme vydania druhej generácie AirPods Max. Nepovedal k nim viac, doteraz o nich však vieme len, že ponúknu USB-C konektor namiesto Lightning a možno budú k dispozícii v nových farebných prevedeniach. Treba pritom dodať, že AirPods Max sa od svojho vydania v roku 2020 nedočkali žiadneho nástupcu. Medzitým však už na trh vstúpili AirPods 3. generácie (2021), ale aj AirPods Pro 2. generácie (2022). Tie sa na konci minulého roka dočkali upgradu, ktorý priniesol nabíjacie puzdro s USB-C, updatovaný čip H2 s podporou 5GHz pásma pre komunikáciu s Apple Vision Pro, ako aj vylepšenou odolnosťou voči prachu IP54.

Zdroj: 9to5mac; MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 17.4 potichu vylepšil bezdrôtové nabíjanie na iPhone 12

Apple v uplynulých týždňoch vydal očakávanú aktualizáciu iOS 17.4, ktorá sa sústredila predovšetkým na rozšírenie možností pre užívateľov Európskej únie. Okrem možnosti inštalácie aplikácií z alternatívnych obchodov však update priniesol ďalšie vylepšenia dostupné (takmer) pre všetkých.