iOS 17.4 potichu vylepšil bezdrôtové nabíjanie na iPhone 12

Apple v uplynulých týždňoch vydal očakávanú aktualizáciu iOS 17.4, ktorá sa sústredila predovšetkým na rozšírenie možností pre užívateľov Európskej únie. Okrem možnosti inštalácie aplikácií z alternatívnych obchodov však update priniesol ďalšie vylepšenia dostupné (takmer) pre všetkých.

Jednou špeciálnou novinkou je spätné zavedenie podpory bezdrôtového nabíjania Qi2 pre sériu telefónov iPhone 12. Nový štandard bezdrôtového nabíjania je postavený na MagSafe technológii od Apple, dostupný je však pre rôzne zariadenia. Vďaka tomu ho však Apple mohol priniesť na telefóny iPhone 14 a iPhone 13, a to prostredníctvom updatu iOS 17.2.

Odteraz je však technológia podporovaná aj na iPhone 12, čo je milé prekvapenie keďže Apple o tom vôbec nehovorí. S odhalením tak prišiel portál MacWorld, ktorý potvrdil, že kým bezdrôtové nabíjanie skrz MagSafe na iPhone 12 dosahuje štandardných 7.5W, Qi2 dosahuje dvojnásobok. A to aj napriek tomu, že špecifikácia Qi2 v čase vydania tohto modelu ešte nebola hotová. Pri nabíjaní cez Qi2 nabíjačku sa dokonca na obrazovke telefónu zobrazí správna animácia, nemožno preto hovoriť o chybe.

Macworld tiež poukazuje na oficiálne dostupné informácie od výrobcov príslušenstva. Tie sú však tak nejak mätúce. Belkin pri Qi2 produktoch uvádza kompatibilitu s iPhone 12 pri jednom produkte. Anker pri jednom produkte kompatibilitu uvádza, pri druhom nie, pri ďalšom pre zmenu poukazuje na fakt, že špecifikácia Qi2, hoci je spätne kompatibilná, v čase vydania iPhone 12 nebola finalizovaná.

Zdroj: Macworld

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť