iOS 9.3 umožňuje aplikáciám pridávať hudbu do vašej knižnice

Pripravované iOS 9.3 prináša množstvo zaujímavých funkcií, jednou z často prehliadaných noviniek sú však nové možnosti na pridávanie skladieb do vašej hudobnej knižnice.

V najnovších beta verziách iOS 9.3 sa objavilo nové API rozhranie, ktoré umožňuje aplikáciám tretích strán pridávať skladby do vašej knižnice Apple Music. Má to však niekoľko zádrheľov.

IMG_4665

Na využitie funkcie musíte mať predplatné Apple Music a daná skladba sa musí nachádzať v online katalógu služby. To znamená, že MP3 súbory získané z iných zdrojov si do knižnice zatiaľ nepridáte, na to budete aj naďalej potrebovať iTunes na svojom počítači. API taktiež nemá prístup k úprave skladieb v knižnici – nemôže ich mazať ani editovať ich metadáta.

Kde by sa teda takáto funkcia mohla uplatniť? Napríklad v aplikáciách ako Shazam, ktoré by vám po rozpoznaní skladby mohli ponúknuť pridanie priamo do knižnice.

IMG_4666

Prístup do vašej hudobnej knižnice musíte najprv potvrdiť podobne ako prístup k polohe, či kontaktom. Toto povolenie však nezabraňuje aplikáciám čítať vašu knižnicu, na čo upozorňuje aj vývojár Ben Dodson. Škodlivé aplikácie tak zatiaľ stále môžu mať prístup k vašej hudbe a hudobným štatistikám a potenciálne ich použiť na reklamné účely.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.