Problém so samovoľným klikaním na Apple Watch má prekvapivo jednoduché riešenie

Časť užívateľov Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2 a ďalších si môže vydýchnuť. Problém s dotykovým displejom, kde dochádzalo k náhodnému ťukaniu na položky alebo scrollovaniu po obrazovke, má jednoduché riešenie.

Spoločnosť Apple a autorizované servisy o probléme vedeli už dlhší čas, prejavoval sa však najmä na hodinkách Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2. Hoci to mohlo pôsobiť ako hardvérová chyba, v skutočnosti ide o chybu v softvéri, ktorá má jednoduché riešenie – a to tvrdý reštart hodiniek. Ten sa dá spraviť podržaním bočného tlačidla a Digitálnej korunky po dobu 10 sekúnd a uvoľnením, keď sa na obrazovke zjaví logo Apple.

Situácia bola pôvodne riešená výmenou zariadenia za nový kus. Softvérová chyba bola zrejme definitívne odstránená v aktualizácii watchOS 10.4 a Apple preto odporúča servisným technikom aj zákazníkom, aby si preverili, či je na hodinkách nainštalovaná najnovšia verzia operačného systému. Problém sa pritom podľa spoločnosti netýkal iba aktuálnych modelov, ale aj Apple Watch Series 8, Series 7 aj prvej generácie modelu Ultra.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 17.4 potichu vylepšil bezdrôtové nabíjanie na iPhone 12

Apple v uplynulých týždňoch vydal očakávanú aktualizáciu iOS 17.4, ktorá sa sústredila predovšetkým na rozšírenie možností pre užívateľov Európskej únie. Okrem možnosti inštalácie aplikácií z alternatívnych obchodov však update priniesol ďalšie vylepšenia dostupné (takmer) pre všetkých.