Nový iPad Pro a iPad Air majú ďalší odklad

iPad Air 2024 Mockup MacBlog
Špekulácie o predstavení nových iPadov na prelome marca a apríla sa neukázali ako pravdivé. Novinár Mark Gurman na margo už druhej vlastnej nepotvrdenej správy hovorí, že došlo k ďalšiemu odkladu.

Novinár Bloombergu totiž najprv vravel, že tablety vyjdú v marci, neskôr vravel o apríli, najnovšie hovorí, že sa tak stane v máji. Pritom by sme sa podľa neho mali dočkať hneď dvoch aktualizovaných produktových línií. Vyjsť by mal totiž nový iPad Pro, už tradične v dvoch veľkostiach. Obdrží však väčšie OLED displeje s uhlopriečkami 11,1″ a 13″, a to má byť hlavným dôvodom odkladu. Okrem toho budú osadené čipom M3, podobne ako MacBook Air, iMac a základný MacBook Pro.

Druhou novinkou je iPad Air. Ten má vyjsť takisto v dvoch veľkostiach, poprvýkrát by totiž okrem 10,9″ uhlopriečky mala vyjsť aj väčšia 12,9″ verzia. Hardvér majú mať obe novinky zhodný, pravdepodobne by mali byť osadené čipom M2. Displej si však zachovajú doterajší – LCD. Tu je dôvodom odkladu jednak fakt, že Apple chce vydať obe novinky naraz, a jednak fakt, že Apple dokončuje softvér pre tieto tablety.

Patrí sa pritom poznamenať, že Apple naposledy predstavil nejaký model iPadu v roku 2022. Za štrnásť rokov existencie tejto produktovej línie sme sa poprvýkrát stali svedkami situácie, kde Apple počas celého kalendárneho roka nepredstavil ani jeden nový model tabletu. V prípade verzií, o ktorých je tento článok, je čakanie ešte dlhšie. Aktuálny iPad Pro s čipom M2 bol uvedený na trh v októbri 2022, teda pred 18 mesiacmi. iPad Air 5. generácie s čipom M1 bol predstavený ešte dávnejšie – v marci 2022, teda pred dvomi rokmi a jedným mesiacom.

Zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 17.4 potichu vylepšil bezdrôtové nabíjanie na iPhone 12

Apple v uplynulých týždňoch vydal očakávanú aktualizáciu iOS 17.4, ktorá sa sústredila predovšetkým na rozšírenie možností pre užívateľov Európskej únie. Okrem možnosti inštalácie aplikácií z alternatívnych obchodov však update priniesol ďalšie vylepšenia dostupné (takmer) pre všetkých.