Najpopulárnejšie články na MacBlogu za rok 2018

Aký bol rok 2018 vo svete Applu? Škandál s batériami, dohady o nových produktoch a zmienky o Apple Pay na Slovensku sú len niektoré z populárnych tém.

Pozreli sme sa preto, o aké články a témy ste mali na MacBlogu najväčší záujem práve vy, čitatelia. Prinášame krátke zhrnutie minulého roku, očami slovenského a českého fanúšika Applu.

Dúfame, že aj rok 2019 bude minimálne rovnako zaujímavý ako ten predošlý. Ak nám v tom chcete pomôcť aj vy, prípadne máte predstavu o tom, čo by ste na našom webe radi v novom roku uvideli, dajte nám vedieť na tipy@mac­blog.sk. 

1. Náhradné batérie pre iPhone bude Apple poskytovať aj u nás, za 30 eur – MacBlog.sk

3. januára – Zďaleka najčítanejším článkom na webe sa prekvapivo len dva dni po Novom roku stalo potvrdenie o spustení výmeny batérií pre iPhone aj na Slovensku. Išlo o reakciu na globálnu kauzu so spomaľovaním iPhonov z konca roku 2017. Náš detailný súhrn tejto tematiky sa umiestnil na tretej priečke.

2. Apple údajne zrušil iPhone SE 2 – MacBlog.sk

18. júna – To, že o kompaktný iPhone SE je stále obrovský záujem, dokazuje aj popularita správy o jeho údajnom zrušení. Po mesiacoch intenzívnych dohadov prišiel magazín Forbes s informáciou o pohrebe celého projektu. Apple naň zrejme nemá dosť ľudí. Odvtedy sme už o SE-čku viac nepočuli, s výnimkou septembrového zastavenia predaja.

3. Všetko čo potrebujete vedieť o programe výmeny batérií na iPhone – MacBlog.sk

17. januára – Vyznať sa v smršti noviniek, ktoré začali s vyššie spomínanou kauzou so spomaľovaním iPhonov, robilo miestami problém aj nám. Čitatelia chceli vedieť, prečo Apple obmedzuje telefóny so starou baterkou, aké ponúka riešenie a čo preto môžu urobiť. Článok bol tretí najčítanejší.

4. Makety nového iPhonu X Plus a iPhonu 9 nám naznačujú, čo môžeme čakať – MacBlog.sk

iPhone X Plus iPhone 9 VenyaGeskin

30. júla – V lete sa na internet dostali podrobné makety nových iPhonov: XS, XS Max a XR. Aj keď telefóny vyzerajú takmer identicky ako predošlý iPhone X, ľudí zaujímali ich fyzické rozmery a taktiež ako bude vyzerať lacnejší model z ponuky. 

5. Toto je iPhone XS: Apple leakol obrázok nového telefónu a Apple Watch – MacBlog.sk

apple watch series 4 leak

30. augusta – V tesnom závese sa držal ďalší leak, tentoraz o niečo detailnejší a priamo od Applu. Spoločnosť takmer celé dva týždne pred odhalením nových produktov nechala zo svojho webu uniknúť oficiálne promo obrázky iPhonu XS a štvrtej generácie Apple Watch. Dozvedeli sme sa o novom zlatom prevedení telefónov a väčšom displeji hodiniek. 

6. Apple vydal iOS 12 s vylepšeniami výkonu, Memoji, Siri Shortcuts a ďalšími novinkami – MacBlog.sk

17. septembra – Softvérovou udalosťou roka bolo nepochybne vydanie nového systému iOS 12. Aj keď nejde po funkčnej stránke o priveľký update, prináša niekoľko užitočných funkcií, nové apky a predovšetkým potrebné zlepšenie výkonu na starších iOS zariadeniach.

7. Ako je to s Apple Pay v Česku a na Slovensku? – MacBlog.sk

18. apríla – Zaujala aj súčasná situácia služby Apple Pay na Slovensku a v Česku. V apríli sme sa pýtali miestnych bánk, ako to vidia so zavedením podpory pre platby pomocou iOS zariadení. Neprekvapilo, že nič bližšie nám prezradiť nevedeli. Podľa viacerých spoľahlivých zdrojov by sme sa však mohli služby dočkať niekedy v priebehu tohto roka…

8. Jak zprovoznit službu Apple Pay i u nás? – MacBlog.sk

11. mája – Ak chcete predsa len používať Apple Pay ešte pred jej oficiálnym spustením, prezrite si náš návod. Zďaleka nejde o tak pohodlné riešenie, ako jednoducho pridať platobnú kartu do svojho účtu, nedočkavcov však rozhodne potešilo.

9. Podľa výrobcu obalov bude mať iPhone SE 2 obrovský displej s výrezom na kameru – MacBlog.sk

11. mája – Na jar sa z potenciálneho iPhonu SE 2 z čista jasna stalo niečo viac. Zrazu mal mať telefón veľký displej až po okraje a výrez na Face ID. Aspoň to teda tvrdil výrobca obalov. Ako však vieme, kompaktný telefón sa neobjavil ani v jednej z predpokladaných podôb. Zákazníkov by si však rozhodne našiel. 

10. Apple predstavil lacnejší, no plne vybavený iPhone XR – MacBlog.sk

iPhone XR Header

12. septembra – Rovnako tento rok zaujala aj lacnejšia verzia iPhonu X. Dokonca viac než drahšia vlajková loď spoločnosti. Môže za to zrejme fakt, že iPhone XS bol jeden z najnudnejších upgradov za posledné roky. A pre mnohých možno aj jeho privysoká cena.

11. Apple vydal iOS 11.3, prináša nové Animoji, Zdravie batérie, ARKit 1.5 a mnoho ďalšieho – MacBlog.sk

29. marca – iOS 11.3 nebol len obyčajnou aktualizáciou. Priniesla so sebou nové Animoji, vylepšenia pre ARKit a mnoho ďalších drobností. Patrí medzi ne aj funkcia Zdravie batérie, ktorá umožňuje lepšiu kontrolu nad opotrebovanou batériou a jej vplyvom na výkon.

12. Čo chystá Apple na september – lacný MacBook, väčší iPhone a ďalšie novinky – MacBlog.sk

Apple Media Event Invite October 2018

24. augusta – Popularite sa tešil aj veľký septembrový a októbrový event, na ktorých Apple predstavil nové iPhony, Apple Watch, iPady a Macy. O väčšine noviniek sme vedeli už týždne vopred v auguste. Veď sa presvedčte sami, rendery v článku sú takmer na nerozoznanie od výsledných produktov. 

13. Apple dnes vydá iOS 12.1: Prinesie štyri veľké novinky – MacBlog.sk

30. októbra – Veľa propagovaných noviniek v iOS sa v poslednej dobe objavuje dodatočne v podobe x.1 aktualizácií. Inak tomu nebolo ani v prípade skupinových FaceTime hovorov či Dual SIM, ktoré priniesol iOS 12.1.

14. Apple predstavil iPhone XS a obrovský iPhone XS Max – MacBlog.sk

12. septembra – Predstavenie nových vlajkových lodí iPhonu narobilo očakávané vlny, avšak skôr z rozporuplných dôvodov. Ľudí odradila predovšetkým vysoká cena v kontraste s absenciou výraznej novej funkcie, ktorej sme sa tento rok akosi nedočkali. 

15. Recenzia: Apple HomePod – MacBlog.sk

20. februára – Rozporuplný bol aj smart reproduktor od Applu, na ktorý sme krátko po jeho vydaní ako prví na Slovensku pripravili recenziu. HomePod u čitateľov nie je práve najpopulárnejší produkt a stále sa u nás oficiálne nepredáva, čo môže vysvetľovať, prečo sa umiestnil až na 15. mieste.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.