Podľa výrobcu obalov bude mať iPhone SE 2 obrovský displej s výrezom na kameru

Podľa najnovšej správy očakávaný iPhone SE 2 možno dostane dizajn podobný iPhonu X – displej na celú prednú stranu s výrezom pre kameru.

Výrobca príslušenstva Olixar vypustil do sveta detaily o úplne redizajnovanom iPhone SE, ktorý by sme mohli vidieť ešte tento rok. Citujú pritom spoľahlivé zdroje vo výrobnom reťazci v Číne. Olixar si je svojou predpoveďou dokonca tak istý, že pre nový telefón už predáva ochranné fólie na displej.

iphone se 2 2018 render
Takto by mal podľa výrobcu vyzerať nový iPhone SE 2.

A ako by teda mal iPhone SE 2 podľa tejto správy vyzerať? Do podobného tela ako doteraz by mal Apple dosadiť väčší displej, ktorý by obsiahol celú prednú plochu zariadenia. Chýbať by pritom nemal ani výrez na senzory a prednú kameru. Podľa renderu bude tento výrez o niečo menší ako na iPhone X – zrejme kvôli absencii Face ID. To vzhľadom na odhadovanú nízku cenu modelu SE asi ani nepripadá do úvahy.

Vzbudzuje to ale ďalšiu nezodpovedanú otázku. Akú formu biometrie bude telefón ponúkať? Home button s Touch ID sa na prednú stranu nezmestí a dozadu ho Apple kvôli ergonómii zrejme neumiestní. Žeby spoločnosť pridala senzor odtlačkov pod displej? O takejto technológii sa spočiatku hovorilo v súvislosti s vlajkovou loďou minulého roku, a dnes je už aj bežne dostupná na trhu.

iphone se 2 cad
CAD nákresy nového SE od Olixaru.

Okrem prednej strany by si mal iPhone SE zachovať všetky ostatné charakteristické prvky. Brúsené hliníkové hrany, tlačidlá pre hlasitosť a tichý režim a taktiež power button na vrchu. Podľa nákresov Olixaru by však mal byť o niečo užší, než súčasný model. Otázny je 3,5 mm audio jack, ktorý tu zobrazený nie je. Podľa ostatných predpovedí zas môžeme čakať sklenenú zadnú stranu a podporu pre Qi bezdrôtové nabíjanie.

iPhone SE 2 by podľa rôznych hlasov mohol byť predstavený už tento mesiac, prípadne na júnovej WWDC konferencii. V súčasnosti pripadajú do úvahy dve varianty telefónu – radikálny redizajn o akom píšeme v tomto článku, alebo len mierny upgrade vnútornosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.