Makety nového iPhonu X Plus a iPhonu 9 nám naznačujú, čo môžeme čakať

Aj toto leto sa na internet dostávajú fotografie toho, čo by malo svojim dizajnom pripomínať budúcu generáciu iPhonu. Oproti minulému roku nečakáme žiadne prevratné novinky, viacmenej len aplikovanie dizajnu iPhone X na ďalšie produkty.

Aspoň to nám napovedajú všetky doterajšie leaky, ktoré hovoria o tom, že sa okrem hardvérového refreshu iPhonu X dočkáme aj jeho dvoch subverzií. Prvou je 6.5-palcový iPhone X Plus, ktorý má ponúknuť väčší displej a rovnaký duálny fotoaparát, aký nájdeme aj na dnešnom modeli. Druhý má byť tiež väčší, ale bude aj lacnejší a pozostávať bude z lacnejších komponentov. K nim má patriť LCD displej miesto OLED, a tiež fotoaparát s jedným objektívom namiesto dvoch.

iPhone X Plus iPhone 9 VenyaGeskin

Ako by tieto zariadenia mohli vo výsledku vyzerať, nám ukazuje notorický leaker Benjamin Geskin, známy aj pod prezývkou VenyaGeskin1. Na sociálnej sieti Twitter sa podelil s followermi o fotografie makiet budúcich zariadení, ktoré sú určené pre výrobcov obalov a ďalšieho príslušenstva. Jedna z týchto makiet sa dostala aj k leakerovi a od neho pre zmenu na verejnosť. Pozornosť mnohých zrejme získa lacnejší model, ktorého cena by sa mala pohybovať údajne okolo 600-700 dolárov, ako pri predošlých high-endových modeloch.

Aj keď pôjde o lacnejší model, jeho displej bude prakticky rovnaký ako na iPhone X. Rozdielom bude uhlopriečka, nový model bude o trochu väčší. Takisto možno očakávať rozdiel v kvalite obrazu pretože LCD je staršia technológia a nie je taká pokročilá, ako OLED. Vyžaduje tiež samostatnú vrstvu s osvetlením a preto je možné, že tento model bude o trochu hrubší, než ostatné. Nakoniec to zavŕši kamera na zadnej strane, ktorá bude mať len jednu optiku, čo možno sklame niektorých, ktorí dúfali, že s väčším displejom ostane aj viac miesta pre kameru.

iPhone 9 VenyaGeskin

komentárov
  1. Nemusim byt sikmooky predpovedac, aby som vedel ze Apple zrecykluje dizajn z minuleho roku. Ak pouziju tento dizajn vo vsetkych modeloch, tak nas cakaju vsetky s ciernou prednou stranou a tomu sa rozhodne neda zatlieskat.

    0
    0
  2. Tiez velmi dufam ze v Apple dostanu rozum a spravia nasledovnika SE… mam iPhone 7, na ktory som si ani po roku a pol nezvykol a pokial nevyjde nasledovnik SE-cka, tak asi spravim krok spat a vymenim ho za SE.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?