Tipnite si, koľko zarába ôsma najpredávanejšia aplikácia v americkom Mac App Store?

Apple začína takmer každú prezentáciu nejakou zo štatistík informujúcich o tom, ako sa darí nielen Apple, ale aj spolupracujúcim vývojárom. App Store už vytvoril nejedného milionára, no nie vždy je to také ružové. O svoj príbeh sa podelil vývojár Sam Soffes, ktorý vytvoril aplikáciu Redacted určenú na rýchle odstránenie citlivých údajov z fotografií. Aplikácia sa krátko po uvedení do Mac App Store stala ôsmou najpredávanejšou platenou aplikáciou v USA. Tipy jeho priateľov týkajúce sa dosiahnutých ziskov, pohybujúce sa okolo 12,5 tisíc dolárov, sa však ani zďaleka nepribližovali realite. Ôsma najsťahovanejšia aplikácia dosiahla prvý deň 94 stiahnutí, z toho 87 platených stiahnutí a len 57 v USA, z čoho mal zisk len 302 dolárov. Je zaujímavé, že 57 stiahnutí stačilo na to, aby sa stala ôsmou najsťahovanejšou v USA. Samozrejme, drahšie aplikácie môžu mať aj s menším počtom stiahnutí vyššie zisky. Vývojár je nakoniec šťastný, že sa nerozhodol zarábať si touto cestou na vlastnú päsť, ale prijal pracovnú ponuku spoločnosti Venmo.

komentárov
  1. To je dost divne. My sme mali s kamaratom pred rokom hru ktora bola 16. najstahovanejsia Word Game v US appstore a za jeden den to bolo takmer 1000 stiahnuti. (hra stala 99 centov)

    0
    0
  2. Hodně dělá marketing. Zveřejnění článku o aplikaci na důležitých serverech apod. Ale to zase není zadarmo. IMHO tenhle člověk s nulovou investicí do marketingu vydělal celkem dost :-) Jinými slovy jakákoliv aplikace (i blbost) může bez jakékoliv propagace za první den vydělat 450 dolarů… slušný.

    0
    0
  3. @Steve – ty si to asi nepochopil. tu nejde o to, ze vyvojar nema plat 302 dolarov denne. ide o to, ze aj jedna z najuspesnejsich aplikacii nemusi zarobit obrovske peniaze. ale to mas napisane v clanku (ktory si asi necital, alebo nepochopil). a asi nemas ani ponatia kolko stoji vyvoj aplikacie. aj vyvoj obycajnej jednoduchej aplikacie, alebo hry moze stat niekolko tisic, alebo desiatok tisic dolarov.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.