Pripadá vám váš Mac málo futuristický? Možno sa vám zapáči multitouch klávesnica a myš

Zatiaľ čo pred pár rokmi sme boli voči dotykovým klávesniciam skeptickí, dnes si to s iPadmi a iPhonmi inak ani nevieme predstaviť. Ak ste sa naučili rýchlo písať na iPade, prechod na klasickú klávesnicu, aj keď má nesporne mnoho výhod, vám môže prekážať. To si aspoň myslia tvorcovia nového projektu multitouch dotykovej klávesnice a myši, ktorá je zjavne ešte menej ergonomická, ako tá od Apple.

Dizajnovo prekonáva dotyková klávesnica zo skla a hliníku aj originál od Apple a do vašej kancelárie by priniesla závan budúcnosti. O zaznamenávanie toho, čo píšete, sa starajú infračervené LED svetlá na krajoch skla a miniatúrna kamera pod sklom, ktorá vie presne zaznamenať, kde bolo svetlo prerušené, a ktorá klávesa bola stlačená. Softvér je navyše opensource, takže by vám nič nemalo brániť v tom, aby ste si mohli funkcie kláves prispôsobiť podľa vašich potrieb.

Multitouch myš

Ak na projekt prispejete 150 USD, získate myš, ak 250 USD alebo viac, získate klávesnicu, za 350 USD oboje. Aj keď do uzatvorenia príspevkov na tento projekt zostáva ešte mesiac, už teraz získali autori takmer celý objem potrebných finančných prostriedkov (41 000 z 50 0­00 USD), takže produkt by sa mal skutočne dostať do výroby.

Multitouch myš
komentárov
  1. Hmatatelný důkaz nepochopení technologie a účelu(lnosti). Vyrobit HW klávesnici, která má pouze “nakreslena” tlačítka a je tedy bez odezvy (hmatových vjemů) je stupidita na entou. Tohle je klasický příklad produktu pro bezmozky-freecooliny … a ne výrobky Apple, které bývají stádem M$ fandů za takové označovány.

    0
    0
  2. toto nema podla mna buducnost, buducnost je v mikrofone a principe ako je Siri, ze text nadiktuje clovek bez klikania
    a pokial by trebalo klikat tak podla mna sa zauzivaju klavesnice skor na principe tych laserovych co oziaria stol, pretoze takato sklenena “tabula” je tazka, krehka a zle sa s nou musi manipulovat podla mna,,, urcite by som ostal pri sucasnej hlinikovej

    0
    0
  3. Tento nápad je dobrý, ale bez významu…
    Podľa mňa by bolo lepšie urobyť široký dotykový display, ktorý by vedel meniť svoju funkciu…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.