Apple sťažuje vývojárom hľadanie indícií o pripravovaných produktoch v zdrojových kódoch

iPhone3,1, iPad3,2 alebo AppleTV6,3. Bežným používateľom tieto názvy nič nehovoria, no presne týmto spôsobom Apple interne označuje svoje produkty ako napríklad iPhone 4S alebo iPad 2. Tieto pomenovania sa objavujú v zdrojových kódoch a doteraz to niektorí vývojári využívali na to, aby odhalili, na akých zariadeniach Apple počas testovania softvéru pracuje. Často sa tak objavili zmienky blížiaceho sa odhalenia nového iPhonu či iPadu. Okrem toho však neodhaľovali tieto názvy nič, možno iba to, koľko rôznych modelov nového produktu bude.

Zdroj: 9to5Mac.com

Zdá sa, že Applu to prekážalo. V betaverzii iOS 5.1 Beta 2 totiž začal umiestňovať falošné označenia zariadení. Vývojárov sa tým snaží zmiasť a predvídanie na základe týchto indícii tak úplne znemožnil. Konkrétne sa zmeny dotkli súboru USBDeviceConfi­guration.plis­t, kde nájdete viac ako stovku rôznych modelov zariadení. Aj keď sa zmeny nedotkli všetkých konfiguračných súborov, zrejme je to len otázkou času.

komentár
  1. Apple byl vždycky jako taková velká zatažená opona zpoza které čas od času “vypadlo” něco kouzelného :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.