Po novom bude iZariadenie žiadať Touch ID až po ôsmych hodinách nečinnosti

Touch ID bol  považovaný za skvelý nápad ako zvýšiť ochranu zariadení spoločnosti Apple. Prvý krát sme ho mohli vidieť ako súčasť iPhonu 5s.

TouchID_components

Jedná sa o lepší spôsob zabezpečenia než je heslo alebo trocha komplikovanejšie heslo. Touch ID senzor prišiel s možnosťou biometrického skenovania, ktoré uložilo informácie o odtlačku do zabezpečeného trezoru v zariadení.  Dodatočné zabezpečenie ukľudnilo používateľov zariadení Apple, ale taktiež spôsobilo aj menší zmätok, keď si zariadenie pýtalo heslo namiesto Touch ID kedykoľvek, kedy sa zariadeniu zachcelo a to podľa nedokumentovaného Touch ID pravidla. Apple aktualizoval operačný systém na verziu iOS 9, ktorá opravovala veľa chýb, no v dokumentácií nebola zmienka o zmene pravidla Touch ID.

Touch-ID-iPhone

Mnohí z nás vedia, že Touch ID sa dá dočasne odstaviť po reštarte iZariadenia alebo po priložení cudzieho odtlačku, než je majiteľov. Pre bezpečnostné dôvody donúti iOS osobu, ktorá sa snaží neúspešne odomknúť zariadenie pomocou Touch ID, aby zadala heslo pre prístup. To znie dobre a z bezpečnostného hľadiska logicky. Ale čo s tým, keď si zariadenie bezdôvodne pýta heslo, aj keď nebolo zariadenie reštartované alebo je Touch ID neschopné zoskenovať majiteľov odtlačok? Nové pravidlo hovorí, že zariadenie sa vždy vráti k požadovaniu hesla keď : “heslo nebolo použité v posledných šiestich dňoch a Touch ID neodomklo zariadenie v posledných ôsmych hodinách”. Takže čo môžeme z tohto vydedukovať? Ak napríklad spíte viac ako osem hodín a máte zariadenie s Touch ID (ktoré bolo zamknuté vedľa vás 8 hodín), a za posledných šesť dní ste nemuseli použiť heslo, po prebudení zariadenia budete namiesto Touch ID musieť zadať heslo.

touch_id_icon

Dáva to zmysel, keď vieme fakt, že Apple používa hneď niekoľko systémových meračov aby ochránilo naše dáta. Ak ste si teda všimli a zdá sa vám, že vaše zariadenie si náhodne pýta heslo, toto nové pravidlo je pravdepodobne dôvod.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?