Tim Cook navštevuje Indiu, cestu začal v chráme v Bombaji

Po návšteve Pekingu, kde sa stretol s vedením taxikárskej spoločnosti Didi Chuxing, sa šéf Applu pobral na päťdňový výlet do Indie.

V stredu sa podľa The Indian Express najprv zastavil v slávnom chráme Siddhivinayak v Bombaji, kde ho doprevádzal nedávno povýšený predstaviteľ spoločnosti v krajine, Sanjay Kaul.

Cook sa následne stretol so synom šéfa Reliance Industries a zúčastnil sa biznis stretnutí s vedením miestnej pobočky Vodafone, Tata Group a TCS. Podľa miestnych médií má taktiež v pláne ísť na obed s bollywoodským hercom Shahom Rukh Khanom a ministerským predsedom Maharashtra Devendra Fadnavis.

Včera sa Cook zastavil v meste Hyderabad, kde slávnostne oznámil vytvorenie nového vývojárskeho centra za 25 miliónov dolárov, ktoré plánuje Apple tento rok spustiť. Centrum bude zamestnávať až 4 000 ľudí, ktorí by sa mali sústrediť na vývoj a zlepšenie Apple Máp.

Služobnú cestu v Indii plánuje Tim Cook zakončiť sobotňajším stretnutím s predsedom indickej vlády, Narendrom Modim. Diskusia by sa mala týkať nedávno rozhodnutia vybudovať v krajine oficiálne Apple predajne, ktoré by sa mali otvoriť v najbližších 18tich mesiacoch, no taktiež ohľadom zákazu predávať na indickom trhu repasované iPhony.

Apple najme 4,000 pracovníkov, aby pracovali na vývoji máp v novom vývojovom stredisku

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.