Night Shift mód v iOS 9.3 bude mať vlastný prepínač v ovládacom centre

Pripravovaný update 9.3 v najbližších mesiacoch prinesie do iOS zaujímavú funkciu Night Shift, obdobu obľúbeného f.luxu, ktorá automaticky redukuje množstvo modrého svetla vo večerných hodinách.

Night Shift sa v súčasnej beta verzii zapína pod možnosťou Displej a jas v nastaveniach telefónu, požívateľ nickjosephson však na reddite upozornil na zaujímavý detail na oficiálnom Apple webe pre Kanadu. Stránky s náhľadom novej aktualizácie totiž obsahujú obrázok iPadu s otvoreným ovládacím centrom, v ktorom je prítomný nový prepínač.

ios9.3-controlcenter

Ikona s nočnou lampou očividne slúži na aktivovanie Night Shift módu, po kliknutí na ňu sa zobrazujú dve možnosti – zapnúť teraz, alebo zapnúť do zajtrajška. Americká verzia stránky na rovnakom mieste obsahuje obrázok Apple News, ktoré však v Kanade zatiaľ nie sú dostupné. Slovenská stránka je klasicky pozadu a zatiaľ neobsahuje žiadne zmienky o iOS 9.3.

iOS 9.3 s módom Night Shift vyjde vo verzii pre verejnosť zrejme na jar, podporovať ho pritom budú všetky zariadenia so 64-bitovým procesorom. Nový prepínač v ovládacom centre sa pravdepodobne objaví až v nadchádzajúcich beta verziách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.