Night Shift mód v iOS 9.3 bude mať vlastný prepínač v ovládacom centre

Pripravovaný update 9.3 v najbližších mesiacoch prinesie do iOS zaujímavú funkciu Night Shift, obdobu obľúbeného f.luxu, ktorá automaticky redukuje množstvo modrého svetla vo večerných hodinách.

Night Shift sa v súčasnej beta verzii zapína pod možnosťou Displej a jas v nastaveniach telefónu, požívateľ nickjosephson však na reddite upozornil na zaujímavý detail na oficiálnom Apple webe pre Kanadu. Stránky s náhľadom novej aktualizácie totiž obsahujú obrázok iPadu s otvoreným ovládacím centrom, v ktorom je prítomný nový prepínač.

ios9.3-controlcenter

Ikona s nočnou lampou očividne slúži na aktivovanie Night Shift módu, po kliknutí na ňu sa zobrazujú dve možnosti – zapnúť teraz, alebo zapnúť do zajtrajška. Americká verzia stránky na rovnakom mieste obsahuje obrázok Apple News, ktoré však v Kanade zatiaľ nie sú dostupné. Slovenská stránka je klasicky pozadu a zatiaľ neobsahuje žiadne zmienky o iOS 9.3.

iOS 9.3 s módom Night Shift vyjde vo verzii pre verejnosť zrejme na jar, podporovať ho pritom budú všetky zariadenia so 64-bitovým procesorom. Nový prepínač v ovládacom centre sa pravdepodobne objaví až v nadchádzajúcich beta verziách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.