Nielenže je iPhone najobľúbenejším fotoaparátom, ale už čoskoro sa Apple možno stane najobľúbenejšou značkou fotoaparátov

Múdrosť „najlepší fotoaparát je ten, ktorý máte pri sebe“ sa neustále potvrdzuje, čo dokazujú aj štatistiky z obľúbených stránok na zdieľanie fotografií, Flickr. iPhone tu už dlhodobo okupuje prvé priečky ako najobľúbenejší a najpoužívanejší fotoaparát. iPhonov je však len niekoľko, zatiaľ čo fotoaparátov značiek ako Nikon či Canon je neporovnateľne viac. V roku 2013 bol preto z hľadiska značiek, nie konkrétnych fotoaparátov, Apple treťou najobľúbenejšou značkou. Podľa najnovších štatistík Flickru sa Apple už minulý rok podarilo predbehnúť Nikon a stať sa tak druhou najobľúbenejšou značkou fotoaparátov Spomedzi značiek kraľuje zatiaľ Canon s 13,4 %, Apple ho dobieha s 9,6 % a Nikon sa ocitol na treťom mieste s 9,3 %.

Pri rastúcej popularite iPhonov ako fotoaparátov je možné, že sa tento rok podarí Applu predbehnúť aj Canon. Pri pohľade na najobľúbenejšie fotoaparáty patrí prvá desiatka v roku 2014 rôznym modelom iPhonov a iPadov, pričom v rebríčku sa objavili aj Galaxy S3 a S5 na piatom a šiestom mieste, a HTC One na deviatom mieste. iPhone 6 si stihol vybojovať siedme miesto. Celkovo na Flickr nahralo 100 miliónov používateľov vyše 10 miliárd fotografií.

komentárov
  1. fotim profi. s canonom,
    ale ked nepracujem, ovela radsej fotim s niecim, co sa mi vojde do vrecka ako tahat so sebou kufor. aj preto bol iphone 5s vtedy jedina volba – kvoli fotoaparatu.

    to ze mozes na fotku hned dat filter sica taka vyhoda az nie je, potom sa mnohi citia fotografmi, ale moznost ju publikovat je ozaj dalsia pridana hodnota.

    0
    0
  2. No najoblubenejsi neznamena hned najlepsi. Ale potvrdzujem ze tahat so sebou tazku zrkadlovku na diskoteku je totalna kravina :)

    0
    0
  3. Jasne, fotak este nerobi fotografa a dobry fotograf spravi super kompoziciu aj s mobilom, ale ja predsalen radsej vlacim so sebou drobny fotak Sony RX100 (mark 1). Odporucam vam vsetkym niekde vyskusat a hned budete mat alternativu k svojej velkej masine :)

    0
    0
  4. vcera som mal moznost pohrat sa s fotoaparatom na iphone 6 aj 6plus. kedze mame aj 5 a 5s bol to dobry porovnavaci test.
    Jedznace, co generacia to lepsi fotoaprat, hlavne v horsich svetelnych podmienkach. ked 5 ma este farebny sum, 5s sa so susmom vdaka vacsim svetlocitlivym bunkam (a preto, ze apple nezvysoval pocet pixelov) vyrovnava lepsie, ale 6ka je uz krasne uhladena a zaroven ostra v tmavych miestach. samozrejme exceluje 6plus, ale ten sa mi dost neohrabane drzal v rukach…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.