Microsoft útočí na nové iPady a bezplatnú sadu softvéru iWork

Netrvalo dlho a už tu máme reakciu Microsoftu na novinky oznámené Applom. Konkrétne ide o príspevok Apples and oranges korporátneho viceprezidenta pre komunikáciu Microsoftu, Franka Shawa, na oficiálnom Microsoft blogu. Nikoho zrejme neprekvapí, že relatívne ostro útočí na Apple a iPady. Tablety Surface a Surface 2 však samozrejme vyzdvihuje do nebies. iPady robia to, čo dokáže každý tablet: knihy, hudbu, videá a hry. Čo však dokáže iba Microsoft so svojimi tabletmi je produktivita. Len oni údajne chápu, ako ľudia pracujú, a ako ich v tom čo najlepšie podporiť. Microsoft to vie lepšie ako ktokoľvek iný na planéte.

Prechod na bezplatný iWork prisudzuje tomu, že iWork nebol doposiaľ aj tak veľmi využívaný, a tak je to logický krok. Zariadeniu však chýba presné vstupné zariadenie (hardvérová klávesnica) a plocha so skutočným multitaskingom (vedľa seba). Surface a Surface 2 sú v týchto smeroch samozrejme lepšie a okrem toho sú aj lacnejšie, konkrétne Surface oproti iPadu 2 a Surface 2 oproti iPadu Air. Okrem toho ponúkajú väčší úložný priestor, plnú verziu Office 2013, stojan, USB port, SD čítačku a rôzne klávesnice.

Microsoft tento rok usilovne pracuje na presadení svojich Surface tabletov ako produktívnych nástrojov na prácu. Využíva k tomu najrôznejšie kampane vrátane anti-kampaní namierených na Apple. Napriek tomu neprekonali predaje ani očakávané čísla čo viedlo k znižovaniu ceny, ponuke odkupovania iPadov a podobne, no bez priaznivého vplyvu na predajnosť Surface.

komentárov
  1. No to ten ujo nespomene ze sa im jeden cas rozsypavala klavesnica :D a ze bola cela nekvalitne vyhotovena…dalej maju vacsi ulozny priestor ale co z toho ked velku cast zabera operacny system :D…ipad neni dokonaly to je jasne ale tymto sposobom sa microsoft sam potapa….kvoli takymto ludom

    0
    0
  2. Microsoft tento rok usilovne pacuje na boji proti Apple, ktory je zalozeny len na MS silnych reciach. Skutky ziadne! O tom, co sa ludom paci predsa nerozhoduje MS. Ludia nechcu ich “povrchne” Surface tablety a nevedia, co s tym. Saskaren podobna sasovi Ballmerovi, co sa da od nich ine ocakavat. A ak si mam k tabletu pripajat klavesnicu a ine periferie, nie je na mieste radsej zvazit netbook alebo robno mensi notebook? MS asi nepochopil, na co tablet prvotne sluzit ma a rovnako to nechce pochopit od tych najdolezitejsich – od zakaznikov. Ved predsa, ked sa mi nieco nepredava, tak rozmyslam preco to tak je a nekydam z kazdej strany na spolocnosti, ktore su v tomto segmente uspesne! Velmi ubohe pocinanie MS!

    0
    0
  3. lol, ti uz vazne nevedia co od dobroty. najprv menia idevices za poukazky, teraz je vraj cely ipad len hracka.

    neviem ako ini, ale ja a celkom pocetna skupina znamych vyuziva iwork dost casto a nevieme si ho vynachvalit. keynote, pages su u mna asi najpouzivanejsie aplikacie a pracovat s nimi je radost. to iste ak porovnam iwork vs. office na pc/mac. neviem si predstavit, aby som mal namiesto desktopovej verzie pages pouzivat office word.

    0
    0
  4. Ja s M$ vyhybam uz 20 rokov a som stastny pouzivatel nie MS produktov.
    MS Office je obrovsky netvor … a bohuzial, v urcitych pripadoch ho musim pouzit :(

    0
    0
  5. Microsoft vie, co ludia potrebuju. Skoda, ze to oni este nevedia. A tak si kupuju tie iPady… :-)

    Ked budem chciet zariadenie ktore dokaze to co pocitac, kupim si pocitac, napr. ultrabook 11″. Microsoft zjavne nechape, ze vacsina nepotrebuje funkcionalitu pocitaca v tablete, ale chcu jednoduchsie zariadenie urcene prevazne na konzumaciu obsahu a hranie, bez toho aby sa z nich museli stat IT-ckari. Lacne aplikacie, jednoducha instalacia, co najviac blbuvzdorne. Jednoduche pripojenie, zdielanie obsahu, komunikacia na soc. sietach.

    WIndows 8 je schyzofrenicky system, ktory sa nevie rozhodnut, ci je pre pocitace, alebo tablety. Metro je ako dizajnove cvicenie studenta vysokej skoly, cool elegantne, ale nepouzitelne. Prekryva inak vcelku vydareny OS. V Microsofte tvrdia, ze to oni skvele vymysleli. Podobnu funkcionalitu ma uz roky dashboard na Mac OS. ALe neotravuje, je pekne na pozadi a pride na vyziadanie.

    0
    0
  6. Ked je nieco prilis drahe (co nie je tento pripad) alebo na hovno, tak sa k tomu pridavaju rozne, castokrat nepotrebne, “darceky”. A cim viac “darcekov”, tym viac nahovno. Napr. 99% produktov v teleshopingu. Je to vidiet vsade a aj pri inych produktoch. Trva to tu uz roky a je zvlastne, ze este stale existuje vela ludi, ktori sa daju tomuto sposobu marketingu nachytat. :D

    0
    0
  7. A preco kupujeme tablety? Ved kvoli fotkam, knih, hudbe , surfovaniu. Aby sme si pri nich oddychly. A nie na produktivitu. Na to mame pc a mac.

    0
    0
  8. Jen tak pro zamyšlení : a skutečně si myslíte, že iWork používalo hodně lidí ? Proto ho skutečně apple dal zadarmo aby se rozšířil a pak upgrade pěkně opálkuje cenou !
    A nejvíc mne dojme, když si jdu koupit něco pro mé jabka, tak mi vystaví doklad v programu Pohoda na pc s woknama, který se krčí pod stolem. To prosím v prodejnách Apple !

    0
    0
  9. ahojte… mam otazku na iWork, pouziva to niekto ako uplnu nahradu MS Office?

    Alebo by som otazku polozil takto, po 20tich rokoch s MS Office a asi 5tich rokoch na jablcnych produktoch bez iWork, bude prechod na tuto platformu bezproblemovy? Ako je to s makrami? je niekde moznost iWokr si riadne vyskusat?

    0
    0
  10. to Pavel:Mily Pavel neviem v akom Apple Store si bol ,ale tu v Mnichove sa pouzivaju na platby a tlacenie uctou iPody Touch s vlastnym Hardwareom k tomu stavanym :)

    0
    0
  11. A kde sa da dostat k tej iWork sade zdarma? Na appstore je numbers… stle s cenovkou. Mam MBPro mid 2012 os Mavericks. Nejake rady, alebo mi len nieco unika?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.