Microsoft útočí na nové iPady a bezplatnú sadu softvéru iWork

Netrvalo dlho a už tu máme reakciu Microsoftu na novinky oznámené Applom. Konkrétne ide o príspevok Apples and oranges korporátneho viceprezidenta pre komunikáciu Microsoftu, Franka Shawa, na oficiálnom Microsoft blogu. Nikoho zrejme neprekvapí, že relatívne ostro útočí na Apple a iPady. Tablety Surface a Surface 2 však samozrejme vyzdvihuje do nebies. iPady robia to, čo dokáže každý tablet: knihy, hudbu, videá a hry. Čo však dokáže iba Microsoft so svojimi tabletmi je produktivita. Len oni údajne chápu, ako ľudia pracujú, a ako ich v tom čo najlepšie podporiť. Microsoft to vie lepšie ako ktokoľvek iný na planéte.

Prechod na bezplatný iWork prisudzuje tomu, že iWork nebol doposiaľ aj tak veľmi využívaný, a tak je to logický krok. Zariadeniu však chýba presné vstupné zariadenie (hardvérová klávesnica) a plocha so skutočným multitaskingom (vedľa seba). Surface a Surface 2 sú v týchto smeroch samozrejme lepšie a okrem toho sú aj lacnejšie, konkrétne Surface oproti iPadu 2 a Surface 2 oproti iPadu Air. Okrem toho ponúkajú väčší úložný priestor, plnú verziu Office 2013, stojan, USB port, SD čítačku a rôzne klávesnice.

Microsoft tento rok usilovne pracuje na presadení svojich Surface tabletov ako produktívnych nástrojov na prácu. Využíva k tomu najrôznejšie kampane vrátane anti-kampaní namierených na Apple. Napriek tomu neprekonali predaje ani očakávané čísla čo viedlo k znižovaniu ceny, ponuke odkupovania iPadov a podobne, no bez priaznivého vplyvu na predajnosť Surface.

komentárov
  1. No to ten ujo nespomene ze sa im jeden cas rozsypavala klavesnica :D a ze bola cela nekvalitne vyhotovena…dalej maju vacsi ulozny priestor ale co z toho ked velku cast zabera operacny system :D…ipad neni dokonaly to je jasne ale tymto sposobom sa microsoft sam potapa….kvoli takymto ludom

    0
    0
  2. Microsoft tento rok usilovne pacuje na boji proti Apple, ktory je zalozeny len na MS silnych reciach. Skutky ziadne! O tom, co sa ludom paci predsa nerozhoduje MS. Ludia nechcu ich “povrchne” Surface tablety a nevedia, co s tym. Saskaren podobna sasovi Ballmerovi, co sa da od nich ine ocakavat. A ak si mam k tabletu pripajat klavesnicu a ine periferie, nie je na mieste radsej zvazit netbook alebo robno mensi notebook? MS asi nepochopil, na co tablet prvotne sluzit ma a rovnako to nechce pochopit od tych najdolezitejsich – od zakaznikov. Ved predsa, ked sa mi nieco nepredava, tak rozmyslam preco to tak je a nekydam z kazdej strany na spolocnosti, ktore su v tomto segmente uspesne! Velmi ubohe pocinanie MS!

    0
    0
  3. lol, ti uz vazne nevedia co od dobroty. najprv menia idevices za poukazky, teraz je vraj cely ipad len hracka.

    neviem ako ini, ale ja a celkom pocetna skupina znamych vyuziva iwork dost casto a nevieme si ho vynachvalit. keynote, pages su u mna asi najpouzivanejsie aplikacie a pracovat s nimi je radost. to iste ak porovnam iwork vs. office na pc/mac. neviem si predstavit, aby som mal namiesto desktopovej verzie pages pouzivat office word.

    0
    0
  4. Ja s M$ vyhybam uz 20 rokov a som stastny pouzivatel nie MS produktov.
    MS Office je obrovsky netvor … a bohuzial, v urcitych pripadoch ho musim pouzit :(

    0
    0
  5. Microsoft vie, co ludia potrebuju. Skoda, ze to oni este nevedia. A tak si kupuju tie iPady… :-)

    Ked budem chciet zariadenie ktore dokaze to co pocitac, kupim si pocitac, napr. ultrabook 11″. Microsoft zjavne nechape, ze vacsina nepotrebuje funkcionalitu pocitaca v tablete, ale chcu jednoduchsie zariadenie urcene prevazne na konzumaciu obsahu a hranie, bez toho aby sa z nich museli stat IT-ckari. Lacne aplikacie, jednoducha instalacia, co najviac blbuvzdorne. Jednoduche pripojenie, zdielanie obsahu, komunikacia na soc. sietach.

    WIndows 8 je schyzofrenicky system, ktory sa nevie rozhodnut, ci je pre pocitace, alebo tablety. Metro je ako dizajnove cvicenie studenta vysokej skoly, cool elegantne, ale nepouzitelne. Prekryva inak vcelku vydareny OS. V Microsofte tvrdia, ze to oni skvele vymysleli. Podobnu funkcionalitu ma uz roky dashboard na Mac OS. ALe neotravuje, je pekne na pozadi a pride na vyziadanie.

    0
    0
  6. Ked je nieco prilis drahe (co nie je tento pripad) alebo na hovno, tak sa k tomu pridavaju rozne, castokrat nepotrebne, “darceky”. A cim viac “darcekov”, tym viac nahovno. Napr. 99% produktov v teleshopingu. Je to vidiet vsade a aj pri inych produktoch. Trva to tu uz roky a je zvlastne, ze este stale existuje vela ludi, ktori sa daju tomuto sposobu marketingu nachytat. :D

    0
    0
  7. A preco kupujeme tablety? Ved kvoli fotkam, knih, hudbe , surfovaniu. Aby sme si pri nich oddychly. A nie na produktivitu. Na to mame pc a mac.

    0
    0
  8. Jen tak pro zamyšlení : a skutečně si myslíte, že iWork používalo hodně lidí ? Proto ho skutečně apple dal zadarmo aby se rozšířil a pak upgrade pěkně opálkuje cenou !
    A nejvíc mne dojme, když si jdu koupit něco pro mé jabka, tak mi vystaví doklad v programu Pohoda na pc s woknama, který se krčí pod stolem. To prosím v prodejnách Apple !

    0
    0
  9. ahojte… mam otazku na iWork, pouziva to niekto ako uplnu nahradu MS Office?

    Alebo by som otazku polozil takto, po 20tich rokoch s MS Office a asi 5tich rokoch na jablcnych produktoch bez iWork, bude prechod na tuto platformu bezproblemovy? Ako je to s makrami? je niekde moznost iWokr si riadne vyskusat?

    0
    0
  10. to Pavel:Mily Pavel neviem v akom Apple Store si bol ,ale tu v Mnichove sa pouzivaju na platby a tlacenie uctou iPody Touch s vlastnym Hardwareom k tomu stavanym :)

    0
    0
  11. A kde sa da dostat k tej iWork sade zdarma? Na appstore je numbers… stle s cenovkou. Mam MBPro mid 2012 os Mavericks. Nejake rady, alebo mi len nieco unika?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.