Výroba Apple televízorov začne už v prvom štvrťroku 2012

Dodávatelia Applu údajne spustia prípravy materiálov pre Apple televízory už v prvom štvrťroku 2012. Ich uvedenie na trh by malo nasledovať v druhom alebo treťom štvrťroku 2012. Spočiatku by mali byť k dispozícii v uhlopriečkach 32″ a 37″. Zatiaľ čo správy sa nás snažia presvedčiť o chystajúcej sa výrobe, v skutočnosti toho o „iTV“ vieme strašne málo. Apple v súčasnosti predáva set-top box Apple TV, no spoločnosť ho viackrát označila ako svoje hobby, nie kľúčový produkt. V životopise Steva Jobsa sa však objavili informácie o tom, že televízory sú poslednou kategóriou, ktorú sa mu podarilo „rozlúsknuť“. Tým však dostupné informácie viac-menej končia.

Zrejme by malo ísť o akési integrované riešenie, ktoré by z našich obývačiek malo odstrániť všetky dodatočné zariadenia, set-top boxy, zosilňovače, dvd a blu-ray prehrávače a namiesto množstva zariadení a diaľkových ovládačov by bola centrom obývačky iba „iTV“. Samozrejmosťou je prepojenie s ostatnými iOS zariadeniami a iTunes Store. Skutočnou prekážkou však je široké spektrum poskytovateľov televízneho vysielania, ktorých je veľa v každom štáte. Reč je o rôznych káblových televíziách, digitálnych satelitoch a podobne. Ako by sa dal tento problém vyriešiť nevieme. Ak sa to však Stevovi skutočne podarilo, určite pôjde o niečo, čo opäť zmení celý segment, ako to dokázali iPhone a iPod, alebo rovno vytvorí nový, ako to dokázal iPad. Kto vie, Apple TV alebo iTV sa možno pokúsi ohroziť aj zavedené značky herného biznisu ako Wii, Xbox 360 a Playstation 3. Takmer s istotou môžeme očakávať integráciu Siri.

komentáre
  1. myslim, ze je to uz uplne mimo doby, dnes je najrozsirenejsim minimom 40-42″… a do mainstreame pomaly prenikaju 50-55″… cize neviem kto sa uspokoji s 32-37″, to nie je ani pre obycajnych spotrebitelov a uz vobec nie pre narocnych zakaznikov apple, ktori chcu vzdy nieco vynimocne

    0
    0
  2. 32 a 37 mi pridu v dnesnej dobe strasne malo. A neviem si celkom predstavit ako chce iTV odstranit zosilnovac z obyvacky pre tych co chcu kvalitne audio :)

    0
    0
  3. Toto je zase typický MacBulvár. Takmer s istotou môžeme niečo očakávať? Na základe čoho? Takto sa šíria klebety.

    Ja by som radšej investoval do tých vodíkových batérií – kto už v dnešnej dobe sleduje televíziu? Sú tam samé stupídne reality šou, neobjektívne spravodajstvo a relácie o varení, v ktorých vystupujú mediálne známe osobnosti, ktoré robia ľudskej spoločnosti akurát hanbu. Radšej si dvakrát za deň prečítam zopár článkov na sme.sk. Jediné využitie televízorov je pre herné konzoly a Blu-ray prehrávače, ale na to sa dá ľahko využiť aj súčasný iMac.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.