Výroba Apple televízorov začne už v prvom štvrťroku 2012

Dodávatelia Applu údajne spustia prípravy materiálov pre Apple televízory už v prvom štvrťroku 2012. Ich uvedenie na trh by malo nasledovať v druhom alebo treťom štvrťroku 2012. Spočiatku by mali byť k dispozícii v uhlopriečkach 32″ a 37″. Zatiaľ čo správy sa nás snažia presvedčiť o chystajúcej sa výrobe, v skutočnosti toho o „iTV“ vieme strašne málo. Apple v súčasnosti predáva set-top box Apple TV, no spoločnosť ho viackrát označila ako svoje hobby, nie kľúčový produkt. V životopise Steva Jobsa sa však objavili informácie o tom, že televízory sú poslednou kategóriou, ktorú sa mu podarilo „rozlúsknuť“. Tým však dostupné informácie viac-menej končia.

Zrejme by malo ísť o akési integrované riešenie, ktoré by z našich obývačiek malo odstrániť všetky dodatočné zariadenia, set-top boxy, zosilňovače, dvd a blu-ray prehrávače a namiesto množstva zariadení a diaľkových ovládačov by bola centrom obývačky iba „iTV“. Samozrejmosťou je prepojenie s ostatnými iOS zariadeniami a iTunes Store. Skutočnou prekážkou však je široké spektrum poskytovateľov televízneho vysielania, ktorých je veľa v každom štáte. Reč je o rôznych káblových televíziách, digitálnych satelitoch a podobne. Ako by sa dal tento problém vyriešiť nevieme. Ak sa to však Stevovi skutočne podarilo, určite pôjde o niečo, čo opäť zmení celý segment, ako to dokázali iPhone a iPod, alebo rovno vytvorí nový, ako to dokázal iPad. Kto vie, Apple TV alebo iTV sa možno pokúsi ohroziť aj zavedené značky herného biznisu ako Wii, Xbox 360 a Playstation 3. Takmer s istotou môžeme očakávať integráciu Siri.

komentáre
  1. myslim, ze je to uz uplne mimo doby, dnes je najrozsirenejsim minimom 40-42″… a do mainstreame pomaly prenikaju 50-55″… cize neviem kto sa uspokoji s 32-37″, to nie je ani pre obycajnych spotrebitelov a uz vobec nie pre narocnych zakaznikov apple, ktori chcu vzdy nieco vynimocne

    0
    0
  2. 32 a 37 mi pridu v dnesnej dobe strasne malo. A neviem si celkom predstavit ako chce iTV odstranit zosilnovac z obyvacky pre tych co chcu kvalitne audio :)

    0
    0
  3. Toto je zase typický MacBulvár. Takmer s istotou môžeme niečo očakávať? Na základe čoho? Takto sa šíria klebety.

    Ja by som radšej investoval do tých vodíkových batérií – kto už v dnešnej dobe sleduje televíziu? Sú tam samé stupídne reality šou, neobjektívne spravodajstvo a relácie o varení, v ktorých vystupujú mediálne známe osobnosti, ktoré robia ľudskej spoločnosti akurát hanbu. Radšej si dvakrát za deň prečítam zopár článkov na sme.sk. Jediné využitie televízorov je pre herné konzoly a Blu-ray prehrávače, ale na to sa dá ľahko využiť aj súčasný iMac.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.