V Mac App Store prevládajú platené aplikácie, ceny sú oproti iPhonu a iPadu vyššie

V relatívne novom Mac App Store prevládajú podľa najnovšej analýzy platené aplikácie a aj celková priemerná cena aplikácií je vyššia ako cena platených aplikácií na iPad. Spomedzi 300 najpopulár­nejších aplikácií v kategóriách pre iPhone, iPad a Mac, sú najsťahovanejšími tie pre iPhone a iPod touch. Oproti iPadu sú sťahované až päťkrát viac. Rovnako to pokračuje aj ďalej, iPad aplikácie sú sťahované päťkrát viac ako tie na Mac z Mac App Store. Keby sme ich zoradili podľa priemerných cien, poradie by bolo presne opačné.

Porovnanie App Storov Najpredávanejšie iPhone aplikácie tak generujú až 2,1× vyšší výnos ako najpredávanejšie aplikácie pre iPad. iPad aplikácie zase generujú dvojnásobne väčší výnos ako najpredávanejšie platené aplikácie v Mac App Store. Priemerná cena 300 najsťahova­nejších aplikácií pre iPhone je 1,57 USD, pre iPad 4,19 USD a pre Mac 11,21 USD. V Mac App Store je zadarmo dostupných len 12 % aplikácií, pre iPad ich je 29 % a pre iPhone a iPod touch až 35 %. Koncom februára sa v americkom Mac App Store nachádzalo niečo vyše 2200 aplikácií, v súčasnosti sa blížia k trom tisícom.

komentár
  1. To je asi aj logické, keď sa pozrieme na to, aké aplikácie sú v Mac App Store – drahé grafické, multimediálne, kancelárske programy. Pýtať desiatky eur za software pre mobilné zariadenie si môže niekto dovoliť len vskutku pre obmedzené segmenty. Na pocitaci je to vsak absolutne bezna cena.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.