iTunes Movie Store – filmy cez iTunes už aj u nás!

Pred mesiacom, koncom septembra, nás všetkých prekvapilo, že Apple úplne nečakane splnil prianie mnohých slovenských a českých fanúšikov – spustil iTunes Music Store s ponukou hudby aj u nás. V tom čase v krajinách, kde už bola hudba cez iTunes dostupná dlhší čas, pribudla aj ponuka filmov. Na základe toho sme mohli očakávať, že filmy v našom iTunes Store sú oveľa bližšie ako kedykoľvek predtým, ale málokto by povedal, že sú až tak blízko. Len o mesiac neskôr teraz Apple spustil iTunes Movie Store aj u nás.

Čo to znamená? V klasickej ponuke iTunes Store na počítači hore k ostatným položkám pribudla aj kategória „Films“. V nej nájdete pomerne veľkú ponuku filmov. Nechýbajú ani filmy v HD, novinky, ktoré ešte len nedávno boli v kinách, a hlavne „požičovňa filmov“. Tá bude obzvlášť pohodlná pre všetkých, ktorí si zakúpili Apple TV. Za výhodnú cenu (oproti nákupu) si totiž môžete jedným kliknutím požičať film, ktorý si následne môžete pozrieť na Apple TV, na ktoromkoľvek iOS zariadení (iPhone, iPod touch alebo iPad), alebo na Macu/PC. Zapožičaný film vám je k dispozícii 30 dní, od jeho spustenia máte na dopozeranie na ktoromkoľvek spomínanom zariadení 48 hodín.

Jediným problémom pre slovenských a českých divákov môže byť jazyková bariéra. Pri prehliadaní ponuky filmov sa nám zatiaľ nepodarilo nájsť žiaden, ktorý by bol dabovaný v češtine alebo slovenčine, a aj titulky sú v angličtine. Dá sa však predpokladať, že aj to sa časom vyrieši, zatiaľ ide len o to, že filmy máme sprístupnené aj my.

Aký bol váš prvý film z iTunes Movie Store? Kúpili ste si ho alebo len požičali?

komentárov
  1. jedine co mi na tom vadi je to, ze filmy su bez sk tituliek a animovane filmy by som uvital so slovenskym dabingom..a pre vsetkych, ktori by mali potrebu reagovat na mna formou, ze anglicky jazyk je zaklad a mal by ho kazdy ovladat poviem len to, ze anj ovladam velmi dobre, ale sme predsa na slovensku, tak preco by sme to nemohli mat v nasom jazyku?..viem ze napriklad ani v takom nemecku to nemaju po nemecky, ale tak potesilo by to..

    0
    0
  2. Ani by som si ho nekúpil, ani nevypožičal. Stiahol by som si z ho z netu vo fullHD v toľkých jazykoch koľko chcem a s titulkami aké chcem. A nie je to žiadne pirátstvo, na Slovensku je to legálne ak si to stiahnem len pre moje osobné požitie. Nelegálne by to bolo až keby som to šíril ďalej…

    0
    0
  3. joj to je slavy, ked tam nie su aspon titulky toto uz mam davno na US ucte, SK ucet je naco? by ma tak zaujimalo kedze je tam toho menej ako na US ucte.

    0
    0
  4. root: SK ucet je pre tych co si proste spravit ucet a nie vselijako vymyslat ako si spravit US ucet zo slovenskou kartou atd.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.