Apple podpísal zmluvu ohľadom iCloud s hudobným vydavateľstvom EMI

Zdá sa, že už nič nebráni tomu, aby nám Apple na WWDC 2011, ktoré sa bude konať začiatkom júna, predstavil novú prerobenú službu MobileMe s iCloud. Tak ako riešenia od Amazonu a Googlu, aj Apple s najväčšou pravdepodobnosťou predstaví nový spôsob ukladania hudby a médií, ktoré už nebudete musieť mať fyzicky na vašich diskoch, ale budete k nim môcť pristupovať z akýchkoľvek na internet pripojených zariadení.

iCloud iTunes

Možno práve takto bude vyzerať logo iCloud, Zdroj: iPhoneFAQ

UDPATE: Apple už údajne podpísal zmluvu aj so Sony, zo štyroch veľkých vydavateľstiev ostáva už len Universal Music Group. Zásadným nedostatkom služieb od Amazonu a Googlu je, že sa im nepodarilo uzavrieť zmluvy s hudobnými vydavateľstvami. Keby to bolo rovnaké aj s Applom, mohli by ste si síce na ich servery nahrať svoju hudbu, avšak nemohli by ste takto nakupovať hudbu a pristupovať k nej odkiaľkoľvek. S iCloud systémom predaja a streamovania hudby totiž musia súhlasiť aj hudobné vydavateľstvá a len čas ukáže, akú ponuku a platobné podmienky si pre nás v spolupráci s Applom pripravili.

Dobrou správou je, že minimálne podľa informácií na stránkach CNET, sa už Applu podarilo podpísať zmluvu s dôležitým hudobným vydavateľstvom – EMI. Na spadnutie sú už aj zmluvy s ďalšími vydavateľstvami ako Sony Music Entertainment a Universal Music Group. Zmluva s Warner Music Group bola údajne uzatvorená už minulý mesiac. Je takmer isté, že Apple urobí všetko pre to, aby sa mu podarilo uzavrieť zmluvy so všetkými najneskôr do 6. júna, kedy iCloud na WWDC 2011 predstaví verejnosti.

komentárov
  1. Hudbu ktoru pocuvan doma si pustim z HDD.. Mam 1 TB hadd.. Nejakych 20 GB hudby mi tam vobec neprekaza, v terene pouzivam iPod.. 16 GB mi uplne na terenne pocuvanie staci.. Prezijem ak sa mi jedna piesen pusti aj 2 krato do tyzdna.. Ked som niekde kde nemam ani svoj iPod ani svoj pocitac, ale je tam iny pocitac s pripojenim na net, mohol by som to eventualne pouzit, ale aj tak by som si zapol youtube.. Je to rychlejsie, nehovoriac ze do situaci kde nemam svoj notebook, nemam svoj iPod, som niekde kde je cudzie nevyuzivane PC s hudbou a netom je situacia opakovana asi tak 2 krat do roka… .. Ak to teda zhrniem, naco je dobre “strimovanie” hudby? Predstava ze usetrim nejake misto na HDD vdaka hudbe je mila, ale predstava, ze vypocutie tejto hudby bude zaviet na dostupnosti internetu je odradzujuca..

    0
    0
  2. snad to nebude sklamanie ako Ping .(i ked vsetky social sluzia iba na chvastanie sa a nie ziadne ”social”) iCloud nam nebude sluzit na nic. iba ak ste si vsetku muziku kupili cez iTunes store. takze ste minuli za 10 000 pesniciek 10 000 € a tych 10 000 pesniciek si mozete dat na iCloud a potom ju pocuvat len zec Wi-Fi. 3g = karel capek zapomen

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.