Apple je najziskovejším a najväčším výrobcom smartfónov na svete, Nokiu prekonal už aj v objeme

To, že sa Nokii nedarí, nie je žiadnou novinkou. Napriek tomu však až donedávna bola najväčším výrobcom telefónov, aspoň v zmysle počtu predaných kusov. Samozrejme, ponuka modelov sa s Applom, ktorý má len iPhone, nedá porovnať, no napriek tomu sa v ostatnom štvrťroku podarilo Applu Nokiu predbehnúť aj v objeme dodaných smartfónov. Nokia dodala 16,7 milióna kusov, čo predstavuje pokles o 34 %, zatiaľ čo Apple dodal v druhom štvrťroku 20,3 milióna iPhonov.

Apple je tak okrem výrobcu s najväčšími príjmami a ziskmi najnovšie aj výrobcom s najväčším objemom predaných kusov. Samozrejme konkurencia zo strany smartfónov s operačným systémom Android stále silnie, no žiaden z výrobcov ako Samsung alebo HTC nepresahuje výraznejšie ani polovicu predaných kusov Applu.

komentárov
  1. No, ale apple sa bojí HTC & Androidu. Asi preto ich žaluje pre chujoviny v USA a dáva ich na súdy. Nuž, asi sa moc boja

    / ne že mi niekto zmaže tento post. Je pravdivy & kriticky. Aj to patri k tomu..

    0
    0
  2. HTC su a boli pre mna grc mobily.Nemaju ani vlastny OS a ich jedina taktika,ze ta ” oblbne ” velkym S-LCD displejom a tehla je na svete.Napr. HTC Sensation je ako meraci pristroj.A dizajn ?! sorry … jedine cim sa pisia je asi zobrazenie pocasia … nebud smiesny.

    0
    0
  3. Mayo, a naco by im asi bol vlastny operacny system? Aby bol x-ty ktory bude na trhu? Nema zmysel mat 20 konkurencnych systemov, uz len kvoli vyvoju aplikacii.
    Ono podobne spravy su vzdy tak trochu zavadzajuce, kedze ak chce niekto produkt s iOS nema na vyber, musi si kupit produkt Apple. Pri Androide si moze vybrat z X znaciek. Takto moze iOS vyzerat ako najrozsirenejsi operacny system co sa tyka novo predanych kusov smartfonov, co vsak nie je pravda.
    Osobne telefon s Androidom nemam, ani ziaden neplanujem, no vyhlasit, ze HTC je z principu tehla je tak trochu naivne. Rovnako ako bradaty kresleny vtip:
    http://www.amitbhawani.com/blog/Images/A/Apple-iphonevsstone.jpg

    0
    0
  4. 2 Martin:
    Jak vis, ze se Apple boji HTC a Androidu? Je to jen tva domenka. Spravne je napsat: Apple zaluje HTC v Americe, protoze se domnivaji, ze HTC porusuje jejich patenty, ktere maji zareistrovany v Americe. Pripadne dodat, ze si soukrome myslis, ze se Apple boji HTC.

    Osobne si myslim, ze pokud by nevysla kopie iOS (Android), HTC a dalsi by si vesele delali mobily se Symbianem x-te verze, WM 6.x a vyssi – pichali by stylusy do svych resistivnich displeju… Apple by si delal v poklidu svuj multitouch iOS s AppStore a proti ostatnim by nerekl ani popel.

    Ono vsechno ma sve – chapu, ze firmy jako HTC (ostatne vsechny firmy – krom tech statnich socialistickych) proste chteji/potrebuji vydelavat penize, chteji, aby jejich vyrobky byly zadane, aby se dobre prodavaly a firma na nich mela rozume vysokou marzi. Na druhou stranu chapu Apple, ze proste nechce, aby byly zneuzivany jejich patenty / how-know… (ostatne to nechce asi zadna firma).

    Trochu mi to pripomina mi to situaci, kdy pred x lety Apple prohral boj o trh s Microsoftem (acko-li mel tehdy navrch, udelal par chyb / spatnych odhadu situace, ktere vedly temer ke krachu Apple). Nyni se situace +- opakuje, proti sobe stoji iOS / Android. Mozna, ze Apple nyni chce vyuzit vsechny moznosti, aby se znovu neopakovala situace, kdy se z vysluni propadl az na same dno.

    0
    0
  5. mayo – ty sa moc smartphonom nerozumies ze??? S taky detinskym nazorom si dalsi zaujaty privrzenes applu a iPhone nosis ako modny doplnok ako aj polovica americanov. Ja som mal iPhone a aj HTC a znova sa chystam na iPhone no nie koli tomu ze ho maju vsetci tak aj ja chcem, ale preto ze sledujem vyvoj a vyuzijem jeho funkcie.
    BTW: HTC Sensation je porovnatelny s iPhonom 4 co sa tyka funkcii ale kedze nie je cely zo skla a nema na zadnej strane take nakusnute jablcko tak je to vysielacka urcite.
    Nazor niekoho ako si ty nema ziadnu vahu a zbytocne zavadzias medzi normalnymi prispevkami.
    Z mojej strany vsetko.

    0
    0
  6. Martin píšeš sprostosti nečudoval by so msa keby sa to zmazalo :) HTCčka ako povedal mayo žiadny vlastný os , smiešný dizajn a to že dajú dnu dvojjadrové procesory môže každý rozumný človek osrať :) už len Iphone 3gs nemá na svete konkurenciu :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.