Prvá aplikácia od Adobe v Mac App Store — Adobe Photoshop Elements 9 Editor

Najpredávanejšia (neprofesionálna) aplikácia na úpravu fotiek, Photoshop Elements, je už dostupná aj v Mac App Store. Je veľká niečo vyše 1 GB a pobeží na všetkých novších systémoch ako Mac OS X Snow Leopard 10.6.6 (vrátane). Touto cestou sa dá pri jej nákupe ušetriť zopár eur. Stojí 62,99 EUR, zatiaľ čo verzia v kamenných obchodoch stojí 89,90 EUR. Aplikácii v Mac App Store však chýba súčasť Adobe Elements Organizer. Jeho funkcie však dostatočne nahrádza iPhoto. Winston Hendrickson z Adobe sa dokonca vyjadril, že Photoshop Elements pre Mac dokonale dopĺňa iPhoto a poskytuje ďalší level pri zážitku z digitálneho fotografovania.

Photoshop Elements je obľúbený hlavne medzi neprofesionálnymi fotografmi, ale aj medzi menšími grafickými štúdiami, ktoré si nemôžu dovoliť plnú verziu Adobe Photoshop. Tá je takmer 10× drahšia. Kvality Photoshop Elements však pochádzajú z Photoshopu. Adobe medzi hlavnými vymoženosťami uvádza: vytváranie úžasných foto-efektov, rýchle retušovanie a úprava nežiadúcich predmetov na fotkách, vytváranie dokonalých skupinových fotiek a mnohé ďalšie. Viac o Photoshop Elements je možné nájsť napríklad v recenzii od macworld, thetechlabs alebo od trustedreviews.

Portál 9to5mac.com ako obvykle ešte zašpekuloval o tom, že by uvedenie PS Elements mohlo znamenať tendenciu Adobe presunúť aj ostatné produkty do Mac App Store. Toto by pri vysokých cenách Creative Suite mohlo pre znamenať aj veľké zisky pre Apple, ktorý poberá 30 % z cien aplikácií v Mac App Store.

Adobe Photoshop Elements 9 – retušovanie Adobe Photoshop Elements 9 – kombinovanie spoločných fotiek
komentárov
  1. Fx: porovnavas odlisne softy, Photoshop Elments ma s ozajstnym Photoshopom spolocny len ten nazov. Je to jednoucelova aplikacia na upravu fotiek. Pixelmator je pritom plnohodnotny bitmapovy editor urceny skor na kreativnu pracu nez na nejake bavkanie sa so supatkami na vytunovanie fotky. Obidve aplikacie sa daju stiahnut ako trial verzie takze si to mozes odskusat a hned zistis co sa ti viac oplati. Inac za cenu PSE mas Aperture, ktory je podla mna na fotky lepsi.

    0
    0
  2. Ja vidim najvacsi minus Pixelmatora, ze neobsahuje retusovacie nastroje. Inak je podla mna lepsi a je lacnejsi. Taky Elements nema ani krivky, zas ma rozne sablony.

    0
    0
  3. Podla mna Photoshop je photoshop . to je klasika ktora je vzdy dobra a nikdy nesklame. je pracnejsia, musis tu vediet vela veci urobit a pixelmator uz vela veci urobi za teba. to je moj nazor. Adobe is the best.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.