Nové MacBooky Air už konkurujú aj high-end modelom MacBooku Pro z roku 2010

Popri Mac OS X Lion Apple uviedol aj novú generáciu MacBookov Air. Aj keď je väčšina pozornosti sústredená práve na nový operačný systém, zmeny v najtenších MacBookoch z ponuky Apple nie sú o nič menej zaujímavé. Podľa prvých testov výkonu v aplikácii GeekBench totiž prinášajú výrazný nárast výkonu nielen oproti predchádzajúcej generácii, ale ohrozujú dokonca aj najvyššie modely profesionálnych MacBookov Pro z minulého roku.

Skóre v aplikácii GeekBench sa oproti predchádzajúcej generácii minimálne zdvojnásobilo. Nový 13″ MacBook Air získal 5860 bodov, čo predstavuje oproti predchádzajúcemu modelu nárast o viac ako 100 %, no 11″ model priniesol ešte zaujímavejšie výsledky. Oproti minuloročnému modelu s 2024 bodmi získal nový 11″ MacBook Air hneď 5040 bodov, čo predstavuje nárast o 149 %. Pre porovnanie, profesionálny 17″ MacBook Pro z roku 2010 s procesorom 2,67 GHz Core i7 získal skóre „len“ 5423. 11″ MacBook Air v cene 999 (–849–) USD teda poskytne výkon podobný minuloročnému 17″ MacBooku Pro za 2099 USD.

GeekBench

Zdroj: Electricpig

Treba však upozorniť na to, že GeekBench berie do úvahy len výkon procesora a pamäte, v reálnych situáciách môžu byť výsledky odlišné. Rozdiel je samozrejme aj vo výkone grafických kariet. Ako dôkaz toho, že upgrade prináša výrazne rýchlejšie MacBooky Air, to ale stačí.

komentárov
  1. Hlavní brzdou dnešních notebooků a obecně počítačů jsou pevné disky a vzhledem k tomu, že MB Air má SSD, tak věřím, že při reálném používání je opravdu rychlejší než ten MB Pro.

    0
    0
  2. ja mam macbook pro z 2010 a som dosiahol skore 5773, macbook air ma jedinu vyhodu ssd disk, niektore aplikacie pojdu lepsie ale pri profesionalych aplikaciach bode urcite pomalsi, hlavne kde je potrebna vykonejsia graficka karta, takze netreba stare macbooky pro podcenovat, vzdy je to vyborny stroj

    0
    0
  3. pri MBA 2011 mam obavu ohladom ssd – zivotnost ssd je stale obmedzena v porovnani s klasickym hdd, a najnovsi mba ma ssd v podobe cipov priamo napalenych na dosku, tzn. nevymenis

    0
    0
  4. pavuk ale vymeníš…. na mba sa to dá vymeniť a v mba nie je ssd ale flash disk… odpálil sa ti niekedy flash disk v iphone ipode ? nie. toto je problém ssd….

    0
    0
  5. Novy Air je najlepsi notebook aky existuje. Ja osobne menim takmer rocny Pro i5 15″ s SSD za Air 13″. Pretoze potrebujem prenosny notebook, uz mam plne zuby so sebou vlacit 3,3kg Pro.

    0
    0
  6. pre pavuk: nemas pravdu, tie ssd su v podobe cipov napalenych na malicku kartu so SATA koncovkou… dokonca sa uz aj predavali replacement kusy od inych vyrobcov.

    0
    0
  7. Kupisl som si MBA 13″ 1,7 256 GB SSD 4 GB RAM. Musim povedat ze som s rychlostou velmi spokojny . Na nic necakas vsetko sa deje hned. Prechadzam z Win7 tak mi je to tazko porovnavat z Macom ale mne to pripada neskutocne rychle

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť