Ako spojazdniť Front Row v Mac OS X Lion

Ako je známe, na svetlo sveta vypustený Mac OS X Lion má zopár nedostatkov, ktoré mu niektorí ľudia budú ešte dlho vyčítať. Jedným z nich je aj absencia Front Row. Je to aplikácia, ktorá v režime na plnú obrazovku poskytuje jednoduché rozhranie pre pozeranie filmov, tv, fotiek, počúvanie hudby a podobne. Umožňuje mať Mac odložený niekde obďaleč, zatiaľ čo z pohodlia postele alebo pohovky je možné ho ovládať s diaľkovým ovládaním od Apple.

Apple pozastavil vývoj Front Row pred dvoma rokmi, keď aj prestal k bielym MacBookom pribaľovať originálne ďiaľkové ovládania Apple Remote. Tie sú dnes dostupné už len v Apple Store za 19 USD (19 EUR). Hoci sa jedná o diskutabilne dôležitú súčasť operačného systému, pravideľným používateľom môže Front Row v Mac OS X Lion chýbať. Ralph Perdomo z Mac-hatter-consulting dal dokopy balíček, ktorý Snow Leopardovú verziu Front Row spojazdňuje aj pod Mac OS X Lion.

Front Row Enabler for Lion je dostupný zadarmo na stiahnutie tu. Viac informácií nájdete na stránkach autora. Na samotnú funkcionalitu autor len skopíroval aplikáciu Front Row a niekoľko súborov (vidno ich na obrázku nižšie) a urobil z nich inštalačný balíček. Po nainštalovaní a reštarte by malo všetko fungovať ako pod Snow Leopard.

súbory potrebné k spojazdneniu Front Row pod Lion

Portál 9to5mac.com ešte podotkol, že keďže je také ľahké starý Front Row spúšťať aj pod OS X Lion, možno ho dá Apple dokopy ako aplikáciu do Mac App Store za povedzme 4,99 USD.

komentárov
  1. J pouzivam casto frontRow na pozeranie video tailerov.. pride mi to pohodlnejsie a rychlejsie ako bruzdat po internete a klikat na jednotlive videa.

    0
    0
  2. ja som ho nikdy nepoužívala takže my ani nechýba ale neviete ako je to s Iwebom? nejak som nezachytila či tam je alebo nieje lebo čosi sa rozprávalo, že tam nemá byť … diki

    0
    0
  3. Ako nahradu za Front Row pouzivam a doporucujem Plex. Je free, zvlada ovela viac, na prehravanie filmov na TV idealna volba. Naviac obsahuje mediaserver, ku ktoremu mozete pristupovat iPhone/iPad aplikaciou, co je skvela funkcia.

    0
    0
  4. souhlas s danocoys.. trailers a hudba.. pred spanim jsem koukl na dalku na imacu co noveho u filmu a pak pustil naky genre a hotovo.. snad se najde naka app.. boxee a spol jsou zbytecne komplikovane a bez traileru

    0
    0
  5. front row=mrtva vec, pouziva sa z iphone a ipad remote control na i tunes v lione zacal byt fullscreen napr. aj pri cover flow. ludia zamyslite sa nad tym co sa deje… mame v ruke retina displeje miesto dialkovych ovladani… airplay, airvideo….. atd… atd… a iweb=ano ta doba je tiez prec. prechadzame na html5. jaaaaaj nebudete ma tu mat asi radi… hlavne zdravie :)

    0
    0
  6. Mě by FrontRow celkem chybí, ale když mi někdo řekne, jak spustit XBMC pomocí toho ovladače tak budu neskonale vděčný.

    0
    0
  7. Osobne som mal Front Row rad, takze velmi dakujem za tento clanok. Ako nahrady som skusal Plex a Boxee, Boxee mi z tychto dvoch vyhovovalo viac, ale vraciam sa spat k Front Row :)

    0
    0
  8. škoda, tie trailers na tom boli neoceniteľné, ale inak preferujem Plex :) ale neviete niekto, ako nastaviť spúšťanie Plex-u cez dialkový ? to je jediné mínus na ňom

    0
    0
  9. Nainštaloval som Front Row do Liona podľa vyššie popísaného návodu.\\\\\\źiaľ žiadna muzika z iTunes nefunguje a nie je tam, obrázky z i Photo a filmy sú v poriadku.Poprosím o radu -kde je chyba a ako to odstrániť.ďakujem,27.11.2011

    0
    0
  10. Men tiež nejde muzika. Zatiaľ som sa dozvedel, že to ide do verzie itunes 10.4. Hnevá ma to. Ak niekto vie čo s tým, prosím píšte. Dík 26.12.2011

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.