Zamestnanci Applu ručne vyberajú to najlepšie, čo v App Store môžete nájsť

Minulý mesiac z hernej podkategórie v App Store potichu zmizli automaticky generované sekcie ako novinky a najsťahovanejšie. Pôvodne o rebríčkoch a zoznamoch rozhodovali prednastavené algoritmy založené na rôznych faktoroch ako počet stiahnutí, no po novom sú hry vyberané ručne App Store personálom. Mala by sa tak zvýšiť kvalita ponúkaných aplikácií a zabrániť tomu, aby sa do popredných pozícií dostali nekvalitné tituly. Podobne tomu bolo napríklad minulý rok, keď sa po stiahnutí virálneho hitu Flappy Bird z obehu objavil nespočet lacných klonov tejto hry. App Store teraz po novom ponúka kategórie dávajúce do popredia hry odporúčané redakciou, rovnako ako aj tituly podľa vašej nákupnej histórie. Niektorí vývojári zaznamenali za posledný mesiac značný pokles stiahnutí ich nových titulov, siahajúci od 30 až po 90 percent. Väčšiny tvorcov by sa však táto zmena nemala výrazne dotknúť, práve naopak. Pod hľadáčik by sa teraz mohlo dostať množstvo nezávislých, no kvalitných hier.

Zmeny sa zatiaľ týkajú len americkej verzie iOS App Storu, no v budúcnosti by sme mohli očakávať ich rozšírenie aj do ostatných krajín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.