Pozrite si obrázky vystihujúce, prečo Samsung stále nemá na dizajn Apple

Na kolobeh Apple predstaví iPhone s novou funkciou, Samsung predstaví nový Galaxy S s obdobou tej istej funkcie, sme si už zvykli. Nie je preto ani prekvapením, že podobne ako Lenovo, aj Samsung sa pri novom Galaxy S6 inšpiroval dizajnom, ktorý predviedol iPhone 6. Recenzenta stránok iMore počas testovania vlajkovej lode Samsungu, Galaxy S6 Edge, trápil pocit, že všetky tlačidlá a porty sú umiestnené akosi náhodne. Oproti tomu Apple si dáva záležať aj na najmenších detailoch, na čo sú patrične hrdí. Tento prístup bol prirovnávaný k maľovaniu aj zadnej strany plotu okolo domu, ktorú málokto vidí. Majitelia iPhonov si to taktiež nemusia uvedomovať, avšak rozdiel v maličkostiach je to, čo robí Apple produkty výnimočnými.

Na vlajkovej lodi Samsungu nie je prakticky nič v jednej línii, pri porovnaní s iPhonom 6 je to ešte zarážajúcejšie. Zdroj: iMore

Rene Ritchie z iMore preto vytvoril porovnávacie obrázky, na ktorých je jasne vidno, že na smartfóne Samsung Galaxy S6 (to platí aj pre Edge) nie je prakticky nič zarovnané. O tom, že na iPhone nenájdete žiadne nálepky, podobne ako na Macu nenájdete nálepky Intel Inside, ani netreba hovoriť. Dokonca ani nálepka Qualcomm 4G nie je v strede, čo sa zdá byť pri moderných produkčných metódach nepredstaviteľné.

galaxys6-alignment-1

Zdroj: iMore

Možno by vám napadlo, že jedna strana sa Samsungu z nejakých príčin nevydarila, no na ostatných to už bude v poriadku. Omyl. Situácia je rovnaká na všetkých stranách a je jedno, či ide o Galaxy S6 alebo S6 Edge.

galaxys6-alignment-1

Zdroj: iMore

Samozrejme, niektorým zákazníkom to môže byť jedno. Tým istým, ktorým je jedno, či je natretá zadná strana plotu alebo spodná strana pracovného stolu. Je to však ďalší dôkaz toho, že pozornosť Applu venovaná industriálnemu dizajnu nie je len frázou.

galaxys6-alignment-1

Zdroj: iMore

komentárov
  1. Nie som si isty, ci je na S6 a S6 edge nalepka “Qualcomm” pretoze tam je Exynos procesor….ale mozem sa mylit, videl som niekolko kusov a ziadny nemal taku nalepku.

    0
    0
  2. mal som viacero apple iphonov , naposledy 5s, 6 , stale mam retinu macbook pro .
    ale kto raz uvidi nazivo zlaty samsung 6 edge tak cely iphone 6 sa moze strcit do zadnice.
    ja idem do samsungu 6edge gold pretoze ma lepsi display , celkovo je elegantnejsi a android nemusim jailbreakovat.

    0
    0
  3. Otázka je, jestli “pěkné” znamená i ergonomické. Když si vezmu, jak může vypadat třeba myš – perfektně padne do ruky, ale rozhodně na ní nenajdete 3 věci v jedné linii.

    0
    0
  4. @ Miro, fotak pekne v strede velmi ocenia uzivatelia, ktori pravidelne vytahuju telefon z puzdra a po case, vysuvanim a zasuvanim + prach, si sklicko pekne poskriabu. :)

    0
    0
  5. Očekávám vzhled kvalitní, proto je pro mel SamSung originální tou ledabylostí. Ale není to důvod kupovat, protože stejnou kvalitu očekávám od OS.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.