Ohlasuje nový MacBook koniec svietiacemu jabĺčku?

O tom, že nový MacBook, predstavený na podujatí Spring Forward, je veľkým krokom vpred, niet pochýb. Na druhý pohľad si na ňom však možno všimnete zmenu, ktorá skalných fanúšikov Apple nepoteší. Ak má nový MacBook určovať budúcnosť notebookov od Apple, zrejme už odzvonilo svietiacemu jabĺčku na zadnej strane. Na novom MacBooku ho budete hľadať márne, namiesto neho je tam logo podobne ako na iPhonoch či iPadoch. Svietiace logo odhryznutého jabĺčka Apple bolo kultovou ikonou už od konca 90. rokov, keď Apple predstavil Powerbook G3. Samozrejme, ostatné MacBooky v ponuke, ako Air a Pro, svietiace jabĺčko zatiaľ majú, no dá sa očakávať, že pri výraznejších upgradoch oňho prídu aj tieto modely. Namiesto svietiaceho loga tak dostali prednosť extrémne tenké telo a nové farebné prevedenia – MacBook je k dispozícii v tradičnej striebornej, vesmírnej šedej a zlatej farbe.

Budúcnosť MacBookov: najľahší, najkompaktnejší, s plnohodnotnou klávesnicou a revolučným touchpadom, ale bez svietiaceho loga Apple

Stránky Cult of Mac tiež upozornili na jemnú zmenu v brandingu Apple. V reklamných materiáloch postupne nahradzuje názov spoločnosti Apple len samotné logo. Nekupujete si teda Apple MacBook, ale jednoducho  MacBook.

komentárov
  1. No ak sa nato pozerame z pohľadu úspory energie pri rozsvietenom jablcku tak to ma svoje opodstatnenie.. ale z hladiska dizajnu a stýlu to je krok vedla. Nic krajssie som na akýchkolvek notebukoch neobdivoval viac.. škoda.

    0
    0
  2. to Dušan:
    nemyslim si, ze jablcko ma nejaku spotrebu energie navyse. Jablcko svieti vdaka podsvieteniu displeja a svieti len ked svieti displej – taktiež v rovnakej intenzite ako displej. Cize jablcko je “len vyrez” v hliniku.

    0
    0
  3. dobre, ze to jablko nie je uz presvitne, lebo ak ste mali za monitorom nejaky zdroj svetla, tak vam to presvitalo cez monitor.. skuste si na to jablko posvietit lampou.. ja som si to vsimol pri spracovavani foto.. takze tento krok hodnotim ako plus..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.