Intel predstavil novú generáciu procesorov vhodných pre 15-palcové MacBooky Pro

Intel počas podujatia Computex predstavil novú generáciu štvorjadrových procesorov Broadwell pre prenosné aj desktopové počítače. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by nový rad procesorov nezahŕňal aj tri procesory Core i7 vhodné pre 15-palcový Retina MacBook Pro. Konkrétne ide o modely i7–5950HQ, i7–5850HQ a i7–5750HQ s frekvenciami od 2,5 GHz do 2,9 GHz. Ich súčasťou je aj integrovaný grafický akcelerátor Intel Iris Pro 6200. Nové procesory budú k dispozícii najneskôr o dva mesiace čo znamená, že výrobcovia by notebooky využívajúce novú generáciu procesorov mohli predstaviť už v júli.

Správa je ešte prekvapivejšou, ak vezmeme do úvahy, že len prednedávnom Apple predstavil inovovaný rad 15-palcových Retina MacBookov Pro. Obsahujú však staršie procesory Haswell rovnako ako predchádzajúca generácia. Apple už zrejme nechcel čakať na novú generáciu procesorov od Intelu, no je otázne, či teraz predstavené procesory vôbec použije, alebo počká až na ďalšiu generáciu, ktorou majú byť procesory Skylake dostupné neskôr tento rok. Tie by mali priniesť podstatne viac zmien, ktoré budú vyžadovať zrejme aj redizajn hardvéru Retina MacBooku Pro.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.