Facebook sa v aplikácii Work zameriava na pracovné sociálne siete

Aj keď je Facebook väčšinou vnímaný ako efektívny zabijak času, vo veľkých spoločnostiach môžu interné sociálne siete urýchliť a zlepšiť komunikáciu pracovných tímov. Je síce pravda, že niektoré spoločnosti už majú svoje vlastné interné sociálne siete, na ktoré sa teraz bude snažiť preniknúť aj Facebook so svojou novinkou Work. Tá umožní firmám vybudovať svoje vlastné interné sociálne siete určené pre interakciu medzi zamestnancami. Služba už bola testovaná v malom počte firiem, no v podstate vychádza zo skúseností Facebooku s vlastnou internou sieťou, na ktorej si zamestnanci plánujú mítingy, spolupracujú na projektoch, komunikujú a zdieľajú súbory.

Facebook chce byť súčasťou nielen osobného, ale aj pracovného života ľudí. Zdroj: TechCrunch

Zamestnanci budú môcť prepojiť svoje osobné účty s pracovnými, vďaka čomu budú naraz prihlásení na oboch. Obsah však zostane výhradne na pracovnom alebo osobnom Facebooku, nebude dochádzať k jeho prenosu. Služba by mala byť sprístupnená už teraz, no postupom času sa ešte budú jej možnosti rozširovať a zlepšovať. Zatiaľ ani nie je jasné, či bude Facebook at Work zadarmo a s reklamami alebo bude pre firmy platený, podobne ako u konkurencie.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.