WWDC 2014 Keynote report #1: Úvod

Po dlhšom čase je už od úvodu jasné, že Apple pripravil Worldwide Developers Conference naozaj pre vývojárov. Už 25. ročník konferencie otvorilo motivačné video o pokroku, ktorý svetu priniesli smartfóny a aplikácie v nich. Apple je patrične hrdý na svoj príspevok do inovácie. Nielen tým, že priniesol na trh nejeden revolučný produkt, ale aj vytvorením platformy pre kreativitu ďalších miliónov vývojárov. Rok čo rok sú prezentácie Applu “obohacované” priateľskejšou atmosférou pripomínajúcou stand-up kómedie, no tentokrát boli tématicky doplnené o vtípky z brandže IT.

CEO Apple — Tim Cook.

Registrovaných vývojárov Apple je už deväť miliónov, z toho 47% bolo registrovaných minulý rok. WWDC hostí návštevníkov zo 69 krajín a najmladší z nich má len 13 rokov.

Úspech OS X dokazuje už 80 miliónov používateľov, z ktorých 51% “beží” na najnovšom OS X Mavericks. V porovnaní so 14 percentami Windowsu 8 to je pozoruhodné.

Systému iOS sa darí nasledovne: číslo predaných iOS zariadení presiahlo 800 miliónov, z čoho 100 miliónov tvorí iPod touch, 200 miliónov iPad a 500 miliónov iPhone. Za posledný rok pribudlo 130 miliónov z nich. Podobne ako OS X, percento používateľov na najnovšej verzii je výrazne vyššie ako u konkurencie — 89% má iOS 7. Obsah App Storu narástol na 1,2 milióna aplikácií, navštevuje ho 300 miliónov unikátnych návštevníkov každý týždeň.

Záznam z prezentácie si môžete pozrieť na apple.com.

komentárov
  1. To jsou tak hloupé účelové statistiky. Třeba i dodat že těch pouhých 18% Win 8 je mnohonásobně víc ně jakýchkoliv instalaci OSX

    0
    0
  2. By ma zaujimalo, ked je o tu konferenciu taky obrovky zaujem, ako je mozne ze sa tam dostane aj 13rocny chlapec…Sorry apple, zrebovanie o listky bol dobry napad, ale toto ma riadne *****

    0
    0
  3. ten 13 rocny chalan je hlavicka a navrhol appku, ktora sa kupuje na miliony :) obcas nie je zle pouzivat google.

    0
    0
  4. OSX… ak by si mal 12 a kódil by si a samozrejme mal nejakú appku na appstory a náhodou by ťa vyžrebovali zo Školského developerského programu tak by si tam bol aj ty … Tak radšej nepíš o niečo o čom nemáš ani páru …. Mudrc

    0
    0
  5. Precitaj si clanok, je tam nieco o tom ze ten chalan nieco nakodil? Daj nazov tej app ci som vobec o nej pocul… to ze si ju stiahne milion ludi este neznamena, ze je dobra, uz asi piatykrat citam ako si zas nejake tupe ovce stiahli CS na iphone a potom pisu, ze cela app je vlastne len obrazok…staci spravit apple s peknym obrazkom a hned si ju stiahne par tisic ludi, kym vobec zistia, ze je nahovno…pouzi google ako ti pises, kolko app, dokonca platenych su si ludia schopny stiahnut, len pre pekny popis a par obrazkov…
    BTW, ked som mal ja 12 tak este nebol na svete ani iPhone tak nabuduce napis o veciach o ktorych nemas ani paru ty “genius”

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.