Väčší iPad Pro možno ponúkne hybrid systémov iOS a OS X

Budúci týždeň vo štvrtok očakávame predstavenie nových iPadov. Podobne ako v prípade iPhonov, aj tu je vydanie iPadu Air 2 brané ako istota, no viac otázok priťahuje možnosť, že Apple predstaví aj väčší model, iPad Pro, prípadne iPad Plus. Pri iPhonoch sa tieto chýry potvrdili a iPhone 6 Plus sa teší veľkému záujmu fanúšikov, a tak sa dá predpokladať, že niečo podobné plánuje Apple aj s tabletmi. Najnovšie správy Digitimes, ktoré majú pochádzať priamo zo zdrojov z výroby, naznačujú, že iPad Plus bude zariadením „2 v 1“. Mal by ponúknuť elementy oboch systémov od Apple, OS X aj iOS. iPad Air 2 by mal ostať aj naďalej verný štandardnej verzii iOS 8.

O niečo podobné sa pokúša Microsoft s Windows 10. V súčasnosti sa však zdá byť nepravdepodobné, že by Apple mal záujem OS X a iOS spojiť. Popredné osobnosti z Apple viackrát povedali, že toto nie je ich cieľom. Naopak, očakávame skôr ďalšie zlepšovanie funkcií Continuity a Handoff, ktoré umožňujú používať vždy to najvhodnejšie zariadenie v daný moment, bez prerušení a komplikácií. To už ukazujú OS X Yosemite a iOS 8, kde môžete začať písať e-mail či dokument na Macu, a bez prerušenia ho dokončiť na iPhone či iPade na ceste z domu, pričom pokračujete presne tam, kde ste skončili. Rovnako by malo hranice medzi zariadeniami stierať aj príjmanie hovorov a SMS správ na ktoromkoľvek z vašich Apple zariadení, aj keď máte iPhone napríklad v inej miestnosti.

Tak či onak, správa taktiež naznačuje, že výroba väčšieho iPadu by mala byť v plnom objeme až v roku 2015. Nie je preto isté, že ho uvidíme už na budúcotýždňovom podujatí. Na druhej strane, aj pred predstavením iPhonov sa väčšina uniknutých informácií týkala len menšieho iPhonu 6 so 4,7″ displejom, no v predaji sú obidve verzie.

Preferujete iPad s jednoduchým a prehľadným systémom iOS, alebo by ste privítali tablet na štýl Surface Pro, ktorý vám umožní aj tradičnú desktopovú prácu na dotykovej obrazovke?

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.