Súd rozhodol: Apple aj Samsung porušili patenty

Súd dospel k rozsudku v druhom súdnom spore Apple a Samsungu, v ktorom sa spoločnosti navzájom obviňovali v porušení patentov. Podľa tohto rozsudku Samsung porušil tri z piatich patentov Apple, ktoré boli predmetom sporu, a musí zaplatiť Apple takmer 120 miliónov USD. Táto suma je však ďaleko od dvoch miliárd USD, teda sumy, ktorú chcel Apple ako odškodné. Zároveň však je vyššia ako 40 miliónov USD, čo bola primeraná suma podľa Samsungu.

Súd taktiež uznal, že aj Apple porušil patenty Samsungu. Konkrétne Apple porušil patent týkajúci sa nástrojov na nahrávanie a reprodukciu digitálnych obrázkov a reči, za čo musí Samsungu zaplatiť 158 400 USD, teda výrazne menej, ako musí zaplatiť Samsung Apple.

Apple je podľa oficiálneho vyjadrenia s rozsudkom spokojný nakoľko ukázal, že Samsung vedome ukradol nápady a imitoval produkty Apple. Zároveň však právnici Apple odhalili chybu nakoľko v rozsudku nie je žiadne odškodné za porušenie patentov smartfónom Samsung Galaxy S2, ktorý bol taktiež predmetom sporu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.