Samsung chce kúpiť spoločnosť stojacu za Siri od Apple

Siri, inteligentný osobný asistent, ktorého nájdete na iOS zariadeniach, vznikol v spolupráci Apple a Nuance Communications. V Nuance sa špecializujú na technológiu pre rozpoznávanie hlasu, ktorú poskytujú aj Apple. Táto spoločnosť však možno už čoskoro spadne do rúk Samsungu. Nuance v súčasnosti diskutuje s potenciálnymi záujemcami o kúpu tejto spoločnosti, pričom na ich čele je práve Samsung. Paradoxne, Apple sa v zozname záujemcov neobjavil. Hodnota Nuance sa teraz pohybuje okolo 5,5 miliardy USD, avšak správy o možnom predaji ženú ceny akcií ešte vyššie. Príjmy predstavovali minulý rok 1,86 miliardy USD.

Ak by sa Nuance dostali do rúk Samsungu, okamžitý efekt to na Apple nebude mať pravdepodobne žiadny. Je aj v záujme Samsungu, aby Nuance prosperovali, a tak by sa zrejme ďalej snažili o spoluprácu s Apple podobne, ako je to v prípade dodávania komponentov – Samsung je najväčším dodávateľom súčiastok pre Apple. Ďalšou možnosťou je, že Apple neprejavil o Nuance záujem preto, lebo už pracuje na svojom alternatívnom riešení. Ďalšími klientmi používajúcimi technológie Nuance sú aj Samsung, Daimler AG, Panasonic, Nintendo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.