Parallels Desktop 10 – nová verzia virtualizačného softvéru s podporou OS X Yosemite a ďalšími novinkami

Či už potrebujete aplikáciu, ktorá existuje len pre Windows, alebo sa jednoducho bojíte prechodu na OS X, na Macu to nie je problém. Okrem BootCampu, ktorý je k dispozícii zadarmo od Apple a umožňuje nabootovať do Windowsu, ako keby ste mali bežné PC, existujú aj virtualizačné riešenia, ktoré umožňujú spustiť celý operačný systém či niektorú z jeho aplikácií priamo na Macu bez potreby reštartu. Celý Windows sa tak na Macu môže zmestiť napríklad na jedno otvorené okno. Jedným z najpopulárnejších virtualizačných riešení pre Mac je Parallels Desktop, ktorý je už pre existujúcich používateľov k dispozícii vo verzii 10.

Parallels Desktop 10 prináša najmä podporu pripravovaného operačného systému OS X Yosemite, ktorý by mal byť pre verejnosť dostupný túto jeseň. Okrem toho podporuje aj ďalšie novinky od Apple ako iCloud Drive a iPhoto Library. Zjednodušená bola aj optimalizácia virtualizovaného systému pre vaše účely – či už ide o kancelársku prácu, vývoj aplikácií, hry či prácu s grafikou.

Ak prechádzate z verzie 8 alebo 9, upgrade stojí 49,99 USD a je k dispozícii už teraz. Pre ostatných bude Parallels Desktop 10 k dispozícii od 26. augusta za cenu 79,99 USD (39,99 USD pre študentov). Tí, ktorí si Parallels Desktop 9 na Mac zaregistrovali 1. augusta 2014 a neskôr majú nárok na bezplatný upgrade.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.