iOS vývojári majú k dispozícii novú prediktívnu klávesnicu Fleksy

Štandardnú klávesnicu, ktorú nájdete na všetkých iOS zariadeniach, pozná každý používateľ. Vzhľadom na obmedzujúce pravidlá Applu sú zatiaľ majiteľom iOS zariadení alternatívne klávesnice odopreté, a to napriek tomu, že niektoré ponúkajú značné výhody. Jednou zo zaujímavých alternatívnych klávesníc je aj prediktívna klávesnica Fleksy, ktorá sa na Androide teší veľkej popularite, no na iOS ju kvôli spomínaným obmedzeniam používatelia nepoznajú. Jej tvorcovia však teraz sprístupnili iOS vývojárom SDK, s ktorým môžu Fleksy jednoducho implementovať do svojich aplikácií.

Klávesnica dokáže automaticky navrhovať slová počas písania, pričom nechýba ani sofistikovaný systém automatických opráv. Zaujímavo je riešené aj zadávanie medzier, stačí kdekoľvek na klávesnici urobiť gesto doprava, a odstraňovanie slov, na čo slúži pohyb prstom doľava. Pohybmi hore a dole si používateľ prezerá rôzne návrhy slov a môže nimi aj zrušiť automatické opravy.

V ktorej aplikácii by ste privítali pridanie klávesnice Fleksy? Mal by podľa vás Apple umožniť zmenu klávesnice na systémovej úrovni? Podeľte sa o svoje názory s ostatnými v diskusii pod článkom.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.