Apple uviedol 8 GB iPhone 5c, dostupný však bude len vo vybraných krajinách

Apple včera podľa očakávaní uviedol nový model iPhonu 5c so zníženou kapacitou 8 GB. Dostupné sú všetky farebné prevedenia, v ktorých sa predávajú aj modely so 16 a 32 GB. Zaujímavosťou je, že nový lacnejší model je dostupný len vo vybraných krajinách: Austrália, Čína, Francúzsko, Nemecko, Veľká Británia. Apple to odôvodňuje tým, že cieľom je sprístupniť lacnejší iPhone s podporou rýchlych sietí LTE tam, kde ich popularita rýchlo rastie. Na rozdiel od iPhonu 4s, ktorý sa taktiež stále predáva, iPhone 5c s 8 GB tieto siete podporuje. Cenový rozdiel oproti 16 GB verzii je vo Veľkej Británii 40 GBP. Len čas ukáže, či lacnejší model dokáže zdvihnúť doposiaľ neuspokojivé štatistiky predajnosti iPhonu 5c.

Kúpili by ste si lacnejší model iPhonu 5c s 8 GB keby sa predával aj u nás?

komentáre
  1. cecko zacne byt zaujimave, ked jeho cena klesne pod 400 eur, kedze ipad mini je za 320 makovych a k tomu si ludia radsej kupia nieco, co dokaze zdielat net a vydrzi v tom baterka tyzden.. To je najvacsia konkurencia cecka… za nejakych 350 makovych by to islo ako teple rozky (a to by mal apple na tom stale slusnu marzu)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.