Apple rozširuje dostupnosť iPhonu 5c s 8 GB

Apple pred mesiacom doplnil ponuku modelov iPhonu 5c o najlacnejší model s kapacitou 8 GB. Spočiatku však bola jeho dostupnosť obmedzená len na niekoľko krajín, čo bolo odôvodnené tým, že má ísť o lacnejšiu alternatívu ako využívať nové rýchlejšie dátové siete LTE. Po krajinách Austrália, Čína, Francúzsko, Nemecko a Veľká Británia pribudlo do zoznamu krajín, kde sa iPhone 5c s 8 GB predáva, 16 nových krajín, vrátane Českej republiky a Slovenska. V českom Apple Online Store stojí 13 490 CZK (približne 491 EUR), teda o 1300 CZK (47 EUR) menej ako 16 GB model. 8 GB verzia je už aj na slovenských stránkach Apple. U nás by mala byť cena 8 GB modelu 499 EUR, 16 GB model je o 50 EUR drahší. Otázka je, či tento cenový rozdiel priláka k iPhonu 5c viac zákazníkov. Doterajšie predajné štatistiky z neho robia skôr prepadák.

komentáre
  1. to mas ako ked das motor embecky do bmw(vyzera fajn na … ide). sak to nejde ani dohromady 8gb iphone otazka pre marketing apple to je k comu dobre?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.