Apple aktualizoval MacBooky Air – sú lacnejšie a výkonnejšie

Apple podľa očakávaní aktualizoval svoj rad notebookov MacBook Air. Vďaka tomu v nich nájdete najnovšie procesory Intel Haswell Core i5 s 1,4 GHz (Turbo Boost až do 2,7 GHz). V dnes už „starých“ MacBookoch Air sú procesory s taktom 1,3 GHz (Turbo Boost do 2,6 GHz). Mierne zvýšenie výkonu procesorov sa týka aj konfigurácií, ktoré sú na objednávku.

Dobrou správou je aj zníženie cien všetkých základných konfigurácií MacBookov Air o 100 USD, resp. 100 EUR u nás (podľa nemeckého Apple Online Store). Základný 11″ model tak začína na cene 899 EUR, 13″ model na 999 EUR.

Tým však zoznam zmien končí. MacBooky Air tak stále štandardne ponúkajú 4 GB RAM a nič sa nezmenilo ani v ostatných hardvérových špecifikáciách či dizajne. Taktiež podpora Thunderbolt 2 zatiaľ MacBooky Air obchádza. Podľa špekulácií by však neskôr tento rok mali vyjsť nové, ešte tenšie MacBooky Air s Retina displejom.

komentáre
  1. em -> podľa čoho si usúdil, že tá kontrola nie je účinná? Však iba slováci a češi vieme, že ide o kofolu, tým pádom to úplne eliminuje spamové roboty.. A k tomu ešte prebieha schvaľovanie príspevkov adminov, takže nevhodné komenty určite zmažú ;)

    0
    0
  2. koment tu pribudne niekdy aj za niekolko hodin, niekedy sa mi zda ze je to skoro 10 hodin a viac. to uz diskusia aj straca vyznam :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.