Aký je rozdiel v rýchlostiach mobilného dátového pripojenia LTE na iPhone 6 a iPhone 5s?

Apple počas predstavovania noviniek iPhone 6 a iPhone 6 Plus zdôraznil aj zlepšenia, ktoré sa týkajú rýchlosti mobilných dát. Po teste porovnávajúcom rýchlosti pripojenia cez Wi-Fi na iPhone 5s a iPhone 6 Plus teraz stránky iClarified priniesli podobné video, v ktorom sa však zameriavajú na porovnanie rýchlosti prenosu na mobilnej dátovej sieti LTE. Vďaka novému Qualcomm MDM9625M čipu s podporou LTE Advanced by mal iPhone 6 (6 Plus) dosahovať rýchlosti až 150 Mbps. Test prebiehal v prostredí s kvalitnou sieťou LTE.

Ako vidíte, iPhone 6 ponúka výrazne rýchlejšie mobilné dáta. Pri sťahovaní dosiahol až na rýchlosť 101 Mbps, pri odosielaní dát 27 Mbps. iPhone 5s sťahoval pri rýchlosti 35 Mbps, odosielal pri rýchlosti 17 Mbps. K meraniu rýchlosti použili autori aplikáciu SpeedTest.net. Taktiež podotýkajú, že v prípade optimálnejšieho pokrytia by mohli byť rýchlosti ešte vyššie.

komentáre
  1. na iphone 5s sa mi podarilo dosiahnut na Pohode kde sa testovalo LTE pokrytie nasledujúce výsledky:

    download 97,91 Mbps
    upload 30,23 Mbps
    Ping 40ms

    0
    0
  2. Neviem, či to bude až taký rozdiel ako hovoria. Môj iphone 5s ide na LTE Orange 95mbps pri výhľade na vysielač a 70 hocikde vonku. 45mbps v zástavbe s 3 paličkami signálu. Rýchlosť nie je všetko, ide hlavne aj o odozvu. Proste to má lepšiu anténu, nech z toho zas nerobia kovbojku :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.